03:14 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ, απηύθυνε κάλεσμα προς τους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, ώστε να επισκεφθούν τη Δημοκρατία της Κριμαίας.

Κάλεσμα προς Αμερικανούς αξιωματούχους να επισκεφθούν την Κριμαία, ώστε να δουν και οι ίδιοι την κατάσταση που επικρατεί στη χερσόνησο, απηύθυνε η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ.

«Έχουμε παρατηρήσει ακόμα μία δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, που αφορά στην Κριμαία και που είναι απολύτως αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα. Σημειώνουμε, πως οι αμερικανικές αρχές τα τελευταία έξι χρόνια δεν έχουν καν επισκεφθεί τη χερσόνησο, ώστε να διαπιστώσουν την αληθινή κατάσταση που επικρατεί εκεί» ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στο διαδίκτυο η ρωσική πρεσβεία την Πέμπτη.

«Από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης, στη Δημοκρατία της Κριμαίας και Σεβαστουπόλεως» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Την Τετάρτη, ο Μάικ Πομπέο, μέσω ανάρτησης του στο Twitter, δήλωσε πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να θεωρούν την Κριμαία ως μέρος της Ουκρανίας, ενώ κάλεσε τη Ρωσία να τερματίσει, αυτό που χαρακτήρισε «κατοχή» της Κριμαίας.

Η πρεσβεία της Ρωσίας δήλωσε πεπεισμένη, πως μετά από επίσκεψη Αμερικανών αξιωματούχων στη χερσόνησο, οι ισχυρισμοί για «προσάρτηση» και «κατοχή» θα εξαφανιστούν για πάντα.

«Είναι πια καιρός για τους Αμερικανούς συναδέλφους, να θυμηθούν πως η Κριμαία είναι Ρωσία. Αυτό το θέμα έχει ολότελα και αμετάτρεπτα λήξει» αναφέρεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε πως θα επεκτείνει για ακόμα ένα χρόνο τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας που έχουν επιβληθεί από το 2014, όσον αφορά στην Κριμαία.

Tags:
Μάικ Πομπέο, Κριμαία, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK