01:48 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με την κλιμάκωση της έντασης στο Ιντλίμπ, το κόμμα του Ερντογάν, δηλώνει πως η Τουρκία δεν μπορεί να ανακόψει τις ροές των προσφύγων.

Ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιεί πως η Άγκυρα αν και διατηρεί τις δεσμεύσεις της όσον αφορά στους μετανάστες που έρχονται από την Συρία, δεν μπορεί πλέον να ανακόψει τη ροή τους, έκανε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, το βράδυ της Πέμπτης.

Η εν λόγω ανακοίνωση, έρχεται ως προοίμιο μιας πιθανής νέας ροής προσφύγων από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, από όπου περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, ύστερα και από την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή τον τελευταίο καιρό και ιδιαίτερα μετά από το περιστατικό που σημειώθηκε στην περιοχή μέσα στο τελευταίο 24ωρο, κατά το οποίο 29 Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.

Reuters: Τουρκική αστυνομία, ακτοφυλακή και συνοριοφύλακες έχουν διαταχθεί να αποσυρθούν

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ανώνυμο υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο, αναφέρει πως η Άγκυρα έχει σταματήσει να ανακόπτει πρόσφυγες και μετανάστες από το να φτάσουν στην Ευρώπη από θάλασσα και στεριά.

Ο Τούρκος αξιωματούχος πρόσθεσε πως η αστυνομία, η ακτοφυλακή και οι συνοριοφύλακες έχουν διαταχθεί να αποσυρθούν.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση συμφωνία, ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να ανακόψει τις ροές μεταναστών προς την Ευρώπη, με τους όσους της συμφωνίας να προβλέπουν πως μετανάστες που φτάνουν στα ελληνικά νησιά, θα επιστρέφουν στην Τουρκία, αν δεν διαθέτουν μεταναστευτικό προφίλ και η Αθήνα αρνηθεί την αίτηση ασύλου. Η συμφωνία προβλέπει επίσης πως οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα δέχονται έναν Σύριο πρόσφυγα από την Τουρκία για κάθε μετανάστη που επιστρέφει.

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελλάδα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετανάστες, πρόσφυγες, Τουρκία, Συρία, Ιντλίμπ, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK