02:39 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ υποστηρίζουν πως στο βίντεο φαίνονται τα αποτελέσματα επίθεσης από τουρκικό drone στα νότια της Τρίπολης.

Ο Αχμέντ αλ-Μισμαρί, εκπρόσωπος του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, επικεφαλής του οποίου είναι ο Χαλίφα Χαφτάρ, ανάρτησε την Πέμπτη στο διαδίκτυο βίντεο, στο οποίο όπως υποστηρίζει, έχει καταγράψει το αποτέλεσμα επίθεσης ενός τουρκικού drone, σε γειτονιά νότια της Τρίπολης.

Το βίντεο, το οποίο όπως υποστηρίζεται έχει μαγνητοσκοπηθεί από άνδρες του Εθνικού Λιβυκού Στρατού και παρουσιάζει σπίτια και οχήματα τα οποία είναι κατεστραμμένα, όπως λένε οι άνδρες του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, από την τουρκική επίθεση.

Ο Αλ-Μισμάρι δήλωσε πως «ο Τούρκος εχθρός» πραγματοποίησε μια επίθεση μέσω drone κατά πολιτών, αφού δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον Λιβυκό στρατό.

«Αυτά είναι εκείνα που ο Ερντογάν λέει πως σκοτώνει, ως αντίποινα για τους θανάτους των επιδρομέων στρατιωτών σε διάφορα μέτωπα της Τρίπολης και στις διάφορες τοποθεσίες» έγραψε ο αλ-Μισμάρι.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, δήλωσε πως «αναμένει μια δήλωση» από τον επικεφαλής της Αποστολής Υποστήριξης της Λιβύης των Ηνωμένων Εθνών, Χασάν Σαλαμέ.

Αν και στο βίντεο δεν αποκαλύπτεται, ούτε γίνεται αναφορά για αριθμό ανθρώπων που μπορεί να έχασαν τη ζωή τους ή των τραυματιών, ακούγονται ωστόσο στρατιώτες να λένε πως πρόκειται για «παραβίαση της ανακωχής. Παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» καθώς ένας άλλος ακούγεται να λέει πως «θα πάρουμε εκδίκηση για αυτά τα αίματα σήμερα».

Tags:
ΟΗΕ, πυραυλική επίθεση, επίθεση, Τουρκία, Χαλίφα Χαφτάρ, Λιβυκός Εθνικός Στρατός, Λιβύη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK