15:44 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Αμερικανός ναύαρχος σε ομιλία του αποκάλυψε πως το Πεντάγωνο προχωρά στην κατασκευή νέας πυρηνικής κεφαλής με δυνατότητα υποβρύχιας εκτόξευσης.

Το γεγονός πως το αμερικανικό Πεντάγωνο προχωρά στην κατασκευή μιας νέας πυρηνικής κεφαλής, που θα εκτοξεύεται από υποβρύχια και θα έχει το όνομα W93 αποκάλυψε ο ναύαρχος Τσαρλς Ρίτσαρντ, επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης (STRATCOM) κατά την ομιλία του στην επιτροπή ενόπλων δυνάμεων της Βουλής των ΗΠΑ.

Ωστόσο, δεν μπορούν να δοθούν στο Κογκρέσο λεπτομέρειες για το κόστος και τις δυνατότητες του όπλου, καθώς δεν έχει σχεδιαστεί ακόμα συμπλήρωσε.

«Ήταν ένα νέο πρόγραμμα, εκτός σχεδίου. Δεν έχει σχεδιαστεί ακόμα» δήλωσε ο Ρίτσαρντ.

Στην ίδια ομιλία, ο Ρίτσαρντ παραδέχθηκε πως είναι περήφανος για το προτεινόμενο W93, το οποίο η κυβέρνηση Τραμπ αποκάλυψε, κατά την αίτηση χρηματοδότησης στις 10 Φεβρουαρίου.

Προς το παρόν, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν δύο πυρηνικές κεφαλές με δυνατότητα υποβρύχιας εκτόξευσης. Την W88 και την W76.

Ανησυχία για νέα κούρσα εξοπλισμών

Από την άλλη πλευρά, ο Στέφεν Γιανγκ, εκπρόσωπος της Ένωσης Ενδιαφερόμενων Επιστημόνων του Προγράμματος Παγκόσμιας Ασφάλειας, προειδοποίησε με ανακοίνωση του την Πέμπτη, πως το προτεινόμενο όπλο δεν είναι απαραίτητο και απλώς θα επισπεύσει την κούρσα των εξοπλισμών.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ναύαρχος Ρίτσαρντ δήλωσε πως το πρόγραμμα κατασκευής της W93 είναι για την αντικατάσταση των πλέον παλαιών κεφαλών με δυνατότητα υποβρύχιας εκτόξευσης και πως ένα παρόμοιο παράλληλο πρόγραμμα, έχει ξεκινήσει και η Μεγάλη Βρετανία, ώστε να αυξήσει το όριο υπηρεσίας των πυρηνικών πυραύλων Trident.

Tags:
υποβρύχια, υποβρύχιο, Μεγάλη Βρετανία, πυρηνικές κεφαλές, πυρηνικά όπλα, πυρηνικά, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK