02:15 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Διάταγμα για τη δημιουργία Ειδικών Σωμάτων Αντιτρομοκρατίας, καθώς και τριετές πρόγραμμα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, υπέγραψε ο Μαδούρο.

Διάταγμα για τη δημιουργία Ειδικών Σωμάτων Αντιτρομοκρατίας καθώς και τριετές σχέδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, υπέγραψε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

«Τα ειδικά σώματα θα έχουν την ευθύνη για όλες τις επιχειρησιακές ενέργειες, στην σφαίρα της άμυνας της χώρας και στην καταπολέμηση όλων των τρομοκρατικών ομάδων, που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια» δήλωσε ο Μαδούρο, κατά την συνάντηση του με εκπροσώπους της αστυνομίας, η οποία και μεταδόθηκε μέσω του Twitter.

​Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, υπέγραψε επίσης και το εθνικό πρόγραμμα αντιτρομοκρατίας για την περίοδο 2020-2022, χωρίς ωστόσο να διευκρινήσει το περιεχόμενο του εγγράφου.

Σύμφωνα με τον Μαδούρο, τρομοκρατικές ομάδες που απειλούν την ασφάλεια της χώρας, χρηματοδοτούνται από την Κολομβία και τις ΗΠΑ.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο Μαδούρο απηύθυνε έκκληση προς το Περού και τη Βραζιλία, να συλλάβουν και να εκδώσουν τρομοκράτες, οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε επίθεση κατά στρατιωτικής μονάδας, στα νότια της χώρας.

Σύμφωνα με το Καράκας, η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, ετοιμαζόταν για τρομοκρατική επίθεση κατά του στρατού της χώρας, στη βόρεια πολιτεία Σούκρε, ώστε να διακόψουν τις Χριστουγεννιάτικες εορτές.

Η πολτική κρίση στη Βενεζουέλα, επιδεινώθηκε στα τέλη του Ιανουαρίου 2019, όταν ο Χουάν Γκουαίδο, επικεφαλής της Εθνικής Εθνοσυνέλευσης της οποίας είχε τον έλεγχο η αντιπολίτευση, αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος, σε μια προσπάθεια να εκδιώξει τον επανεκλεγέντα Μαδούρο από την εξουσία. Ο Μαδούρο από την πλευρά του, χαρακτήρισε τον Γκουαίδο ως μαριονέτα των ΗΠΑ, ο οποίος συνεργάζεται με την Ουάσινγκτον, προκειμένου να ενορχηστρώσει πραξικόπημα στη χώρα και να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς πόρους της Βενεζουέλας.

Tags:
Κολομβία, Περού, Βραζιλία, ΗΠΑ, Χουάν Γκουάιδο, τρομοκρατικό χτύπημα, τρομοκρατία, Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK