03:05 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Νωρίτερα, το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε πως Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από αεροπορική επιδρομή στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας,.

Οι τρομοκράτες στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας προσπάθησαν την Πέμπτη να εξαπολύσουν μια μεγάλη επίθεση κατά θέσεων των κυβερνητικών στρατευμάτων της Συρίας με τον στρατό να απαντά με πυρά.

Ως αποτέλεσμα της απάντησης αυτής, Τούρκοι στρατιώτες που βρίσκονταν στο ίδιο σημείο με τους τρομοκράτες τραυματίστηκαν, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στις 27 Φεβρουαρίου 2020, σχηματισμοί της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, που βρίσκονται στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ, προσπάθησαν να κάνουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση σε θέσεις των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας την Παρασκευή.

Το υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι το Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση στη Συρία βρισκόταν σε συνεχή επαφή με το κέντρο συντονισμού της Τουρκίας στην Ιντλίμπ, για να αποφευχθεί οποιουδήποτε είδους απειλητική κατάσταση.

Το Ρωσικό Κέντρο λάμβανε, επίσης, συνεχώς ενημερώσεις από την Τουρκία σχετικά με την ακριβή τοποθεσία των τουρκικών στρατευμάτων που είχαν αναπτυχθεί στις περιοχές που δρουν οι τρομοκράτες.

Παρά ταύτα, όταν τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας απάντησαν στην επίθεση, οι Τούρκοι στρατιώτες, που βρίσκονταν μεταξύ των μελών της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, βρέθηκαν εν μέσω των πυρών στην περιοχή γύρω από τον οικισμό Μπεχούν, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που της παρείχε η Τουρκία, δεν υπήρχαν ή δεν θα μπορούσαν να παρευρίσκονται εκεί μονάδες του τουρκικού στρατού.

Αφού πληροφορήθηκε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες υπέστησαν τραυματισμούς, η Ρωσία προχώρησε στα απαραίτητα βήματα ώστε να αναγκάσει τις Συριακές δυνάμεις να παύσουν τα πυρά, διασαφήνισε το υπουργείο.

Τέλος, οι Τούρκοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην Ιντλίμπ έχουν μεταφερθεί στη χώρα τους.

Tags:
τραυματίες, νεκροί, τρομοκράτες, Ιντλίμπ, Τουρκία, Ρωσία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK