ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, με ανάρτηση στο διαδίκτυο, έκανε γνωστό πως πάνω από 47.000 μετανάστες πέρασαν προς την Ευρώπη.

Περισσότεροι από 47.000 είναι οι μετανάστες που έχουν περάσει τα σύνορα της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Μέχρι τις 23.50 (τοπική ώρα) του Σαββάτου, ο αριθμός των μεταναστών που έχουν φύγει από τη χώρα μέσω του Εντίρν, [στα βορειοδυτικά της Τουρκίας] έχει φτάσει τους 47.113» έγραψε σε ανάρτηση του στο Twitter.

Σε ανάρτηση που είχε κάνει νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε πως περισσότεροι από 36.700 μετανάστες έχουν διασχίσει τα σύνορα προς την Ευρώπη.

​«Μέχρι τις 18.02 (τοπική ώρα) του Σαββάτου, ο αριθμός των μεταναστών που έχουν φύγει από τη χώρα μέσω του Εντίρν, φτάνει τους 36.776» έγραφε ο Σοϊλού στην προηγούμενη ανάρτηση.

Πως η Τουρκία «άνοιξε το φράγμα»

Το Σάββατο, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως η χώρα του ανοίγει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους Σύριους πρόσφυγες, δηλώνοντας πως η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία φτάνει αργοπορημένη.

Σύμφωνα με τους όρους συμφωνίας που έχει υπογράψει η Τουρκία με την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016, η Άγκυρα είχε δεσμευθεί να περιορίσει τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, με αντάλλαγμα Eυρωπαϊκη οικονομική ενίσχυση.

Την Παρασκευή, ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, δήλωσε πως η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη προς τις δεσμεύσεις της για τη μεταναστευτική πολιτική αλλά δεν ήταν πλέον σε θέση να περιορίσει τις ροές των προσφύγων από την Συρία. Μετά την ανακοίνωση του Τσελίκ, οι γειτονικές χώρες της Τουρκίας ανακοίνωσαν αυξημένα μέτρα ελέγχου στα σύνορα τους.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK