ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι υγειονομικές αρχές του Λουξεμβούργου και της Ιρλανδίας επιβεβαίωσαν πως ανήκουν πλέον στις χώρες που έχουν κρούσματα του κορονοϊού.

Το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των χωρών που έχουν εντοπίσει επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, COVID-19.

Το δίκτυο RTL του Λουξεμβούργου, επικαλούμενο την υπουργό Υγείας Πολέτ Λενέρτ, ένας από τους 50 ανθρώπους, οι οποίοι εξετάστηκαν ως ύποπτα περιστατικά, βρέθηκε πως έχει προσβληθεί από τον ιό. Πρόκειται για άνδρα, περίπου 40 ετών, ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε από ταξίδι στην Ιταλία. Προς το παρόν αναμένονται τα αποτελέσματα και άλλων εξετάσεων, ώστε να επιβεβαιωθεί πως νοσεί.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας της Ιρλανδίας με ανακοίνωση τους γνωστοποίησε, πως εντόπισε και αυτό με την σειρά του το πρώτο κρούσμα. Ο ασθενής νοσηλεύεται και οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα άτομα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως μετέδωσε ο ιρλανδικός σταθμός RTE, ο ασθενής είναι άνδρας που κατοικεί στο ανατολικό μέρος της χώρας και επέστρεψε από ταξίδι στην Ιταλία.

Το νέο στέλεχος του κορονοϊού εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, στα τέλη Δεκεμβρίου και από τότε έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 50 χώρες, αναγκάζοντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κηρύξει κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης. Μέχρι στιγμής, ο ιός έχει προσβάλει περισσότερους από 85.000 ανθρώπους παγκοσμίως, με 2.900 να έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 40.000 να έχουν αναρρώσει.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ασθενείς, κρούσματα, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, COVID-19, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK