ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Την συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία για το προσφυγικό, εξέφρασε με ανάρτηση η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την ίδια ώρα που το ΝΑΤΟ προσπαθεί να εκφράσει την στήριξη του προς την Τουρκία για την εμπλοκή της στην Συρία, χωρίς να κάνει αναφορά στο τελικό ανακοινωθέν για την προσφυγική κρίση που δημιουργείται, το βράδυ του Σαββάτου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, που σηκώνουν το βάρος των συνεπειών.

Με ανάρτηση της στο διαδίκτυο, η Ευρωπαία αξιωματούχος επισημαίνει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «ανήσυχη» παρακολουθεί τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές που φτάνουν στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

​«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρακολουθούν στενά και με ανησυχία την κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ με την Τουρκία. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και εγώ η ίδια βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον πρωθυπουργό Μπορίσοφ» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της.

Ενίσχυση των δυνάμεων της Frontex

Λίγο αργότερα, με δεύτερη ανάρτηση, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, διαβεβαίωσε πως προτεραιότητα των Ευρωπαίων εταίρων είναι η στήριξη τόσο της Ελλάδας όσο και της Βουλγαρίας.

 «Ύψιστη προτεραιότητά μας, σε αυτό το στάδιο, είναι να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα και η Βουλγαρία θα λάβουν την πλήρη στήριξή μας. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε επιπλέον στήριξη, ιδίως μέσω της Frontex στα χερσαία σύνορα» έγραψε στην ανάρτηση της στο Twitter.

Tags:
μετανάστες, πρόσφυγες, Βουλγαρία, Τουρκία, Ελλάδα, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Frontex
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK