ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, ο Συριακός Στρατός ανακοίνωσε ότι ο εναέριος χώρος πάνω από το Ιντλιμπ έχει κλείσει και προειδοποίησε ότι θα κατέρριπτε κάθε αεροσκάφος που παραβιάζει τον εναέριο χώρο του.

Η Τουρκία κατέρριψε δύο συριακά αεροσκάφη στην επαρχία Ιντλίμπ, με τους πιλότους να καταφέρνουν να προσγειωθούν με ασφάλεια, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Τα εμπλεκόμενα αεροπλάνα εκτιμάται ότι είναι μαχητικά αεροσκάφη. Δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες.

Το SANA δεν διευκρινίζει εάν τα αεροπλάνα επλήγησαν από τουρκικές δυνάμεις ή από στρατιώτες που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία, με τους επιτιθέμενους να χαρακτηρίζονται απλά ως «τρομοκρατικές δυνάμεις του τουρκικού καθεστώτος».

Νωρίτερα, ανεπιβεβαίωτες φιλοτουρκικές πηγές ανέφεραν ότι τα αεροπλάνα ενδέχεται να έχουν καταρριφθεί από τα τουρκικά F-16.

Αργότερα σήμερα, μια πηγή από το υπουργείο Άμυνας της Συρίας τόνισε στο Sputnik ότι τουρκικά F-16 παραβίασαν τον συριακό εναέριο χώρο, δύο φορές, την Κυριακή.

Η πηγή επιβεβαίωσε ότι τα τουρκικά αεροπλάνα κατέρριψαν δύο συριακά αεροσκάφη.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι πιλότοι κατάφεραν να ενεργοποιήσουν με επιτυχία το σύστημα άμεσης εκτόξευσης και ότι ήταν πλέον ασφαλείς.

Η κατάρριψη έρχεται λίγο μετά την κατάρριψη από συριακά στρατεύματα ενός τουρκικού drone, πάνω από την πόλη Σαρακίμπ στην Ιντλίμπ, πλησίον των τουρκικών συνόρων.

Η διοίκηση του συριακού στρατού ανακοίνωσε ότι ο εναέριος χώρος πάνω από την περιοχή θα είναι κλειστός και κάθε αεροσκάφος που θα εισέρχεται θα θεωρείται εχθρικός στόχος.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε αναφορές περί δήθεν κατάρριψης ρωσικού αεροσκάφους Su-24  άνω από τη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ της Συρίας.

Tags:
Τουρκία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK