ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την στήριξη της Γερμανίας όσο και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών προς την Ελλάδα για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα επεσήμανε ο εκρπόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα έχει την αλληλεγγύη των άλλων ευρωπαϊκών χωρών - και σίγουρα της γερμανικής κυβέρνησης, ενώ η αλληλεγγύη αυτή είναι και πολιτική και πρακτική.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Ζάιμπερτ πρόσθεσε πως το Βερολίνο έχει «πλήρη συνείδηση» του σε πόσο δύσκολη και απαιτητική κατάσταση βρίσκεται η χώρα, τονίζοντας πως η σημερινή κατάσταση «δεν είναι στο πνεύμα της Συμφωνίας» Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για το προσφυγικό, ενώ γνωστοποίησε ότι η κ. Μέρκελ είχε το Σαββατοκύριακο και νέα τηλεφωνική συνομιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Βιώνουμε αυτή την στιγμή σίγουρα μια κατάσταση η οποία δεν είναι στο πνεύμα της Συμφωνίας. Αλλά δεν έχουμε ακούσει και καταγγελία της Συμφωνίας . Θεωρούμε ότι η Συμφωνία εφαρμόζεται. Και όπου υπάρχει τώρα δυσαρέσκεια από τουρκικής πλευράς, διότι η τουρκική πλευρά νιώθει ένα αυξημένο βάρος, πρέπει να το συζητήσουμε», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ απαντώντας σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το θέμα.

Στη συνέχεια, ο Γερμανός αξιωματούχος επεσήμανε πως: «βιώνουμε πρόσφυγες και μετανάστες, στους οποίους λέγεται από τουρκικής πλευράς ότι ο δρόμος προς την Ε.Ε. είναι ανοιχτός πλέον. Και βεβαίως δεν είναι» και πρόσθεσε ότι «αυτό οδηγεί αυτούς τους ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, σε μία άκρως δύσκολη κατάσταση και φέρνει βεβαίως και την Ελλάδα μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις».

Tags:
σύνορα, Ελλάδα, μετανάστες, μεταναστευτικό, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Γερμανία, Στέφεν Σάιμπερτ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK