ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την εγκατάσταση μονάδων της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας στην πόλη Σαρακέμπ της Συρίας για τη διασφάλιση της ασφάλειας στην περιοχή, ανακοίνωσε το ρωσικό κέντρο για τη Συμφιλίωση στη Συρία.

Μονάδες της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας έχουν εγκατασταθεί στην πόλη Σαρακέμπ - που βρίσκεται στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ στη Συρία όπου πρόσφατα κλιμακώνονται οι εντάσεις - για να διασφαλιστεί η ασφάλεια εκεί, δήλωσε το ρωσικό κέντρο για τη συμφιλίωση της Συρίας.

«Λαμβάνοντας υπόψη πόσο σημαντικό είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η απρόσκοπτη κυκλοφορία οχημάτων και αμάχων στους αυτοκινητόδρομους Μ4 - Μ5, που συνδέουν τη Λατάκια και το Σαρακέμπ και τη Δαμασκό και με το Χαλέπι αντίστοιχα, μονάδες της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας έχουν εγκατασταθεί στην πόλη Σαρακέμπ, από τις 17:00, στις 2 Μαρτίου 2020», δήλωσε το κέντρο συμφιλίωσης σε δήλωση.

Το χρονικό της κλιμάκωσης στην Ιντλίμπ

Κλιμάκωση της έντασης καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας. Η Μόσχα κατηγόρησε την Άγκυρα ως κύριο υπαίτιο για την ανάφλεξη, ενώ κατήγγειλε την αποστολή πρόσθετου οπλισμού και πυρομαχικών στην περιοχή μέσω των συρο-τουρκικών συνόρων.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι δυνάμεις της κυβέρνησης της Συρίας διεξάγουν στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ, τον τελευταίο μεγάλο θύλακα τρομοκρατών, εξτρεμιστών και τζιχαντιστών στα εδάφη της χώρας, επιχείρηση στην οποία η Τουρκία αντιδρά και κάνει λόγο για παραβίαση της συμφωνίας για εκεχειρία.

Η Δαμασκός έχει υποστηρίξει ότι η συμφωνία που επικαλείται η Άγκυρα, δεν αφορά τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, ενώ έχει υπεραμυνθεί του δικαιώματος να διεξαγάγει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στα εδάφη της. Η Μόσχα έχει ταχθεί υπέρ του δικαιώματος της Συρίας στη «μάχη» για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων εντός συριακής επικράτειας.

Tags:
Ιντλίμπ, Συρία, ρωσική αστυνομία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK