ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Λικούντ, το κόμμα του Μπενιαμίν Νετανιάχου, φαίνεται να έχει προβάδισμα στις εκλογές που διενεργήθηκαν τη Δευτέρα (02/03) στο Ισραήλ, σύμφωνα με τα exit polls.

Το κόμμα του Μπενιαμίν Νετανιάχου φαίνεται να προηγείται σύμφωνα με τα exit polls, που μεταδόθηκαν τη Δευτέρα (02/03) από τα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυο μετά το κλείσιμο των καλπών. 

Συγκεκριμένα, κατά το exit poll του Channel 12, το κόμμα του Νετανιάχου φαίνεται να κερδίζει 37 έδρες στο ισραηλινό Κοινοβούλιο έναντι 33 εκείνου του Μπένι Γκαντζ. Ως εκ τούτου, η Δεξιά φτάνει τις 60 και η Αριστερά τις 54, με την Κοινή Αραβική Λίστα στις 15 και το Γίσραελ Μπεϊτεϊνού στις 6.

​Το Channel 13 προβλέπει πως το Λικούντ του Νετανιάχου θα κερδίσει 37 έδρες, δηλαδή πέντε περισσότερες από το Μπλε & Λευκό. Το κόμμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού φαίνεται να εκλέγει 36 βουλευτές έναντι 33, σύμφωνα με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της χώρας (IPBC).

​Ο Νετανιάχου, πάντως, έκανε λόγο για «τεράστια νίκη» σε μήνυμά του στο Twitter και ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του στα Εβραϊκά.

​Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Νάφταλι Μπένετ, έγραψε στο Twitter πως το Λικούντ «έχει κερδίσει τις εκλογές» και σύστησε στον Πρόεδρο της χώρας να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Νετανιάχου.

​Ακόμα, ο Γκαντζ ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του μέσω Twitter.

​Το Ισραήλ βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο από τον περασμένο Απρίλιο, όταν το κόμμα του Νετανιάχου κέρδισε στις εκλογές, αλλά απέτυχε να αποκτήσει την πλειοψηφία που απαιτείται για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Στις δεύτερες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο, το Λικούντ απέτυχε επίσης να εξασφαλίσει πλειοψηφία στην Κνεσέτ, δηλαδή το ισραηλινό Κοινοβούλιο.

Tags:
εκλογές, exit poll, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK