ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 31
Βρείτε μας

Η Βόρεια Κορέα, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιώσει κάποιο κρούσμα του κορονοϊού COVID-19 στην επικράτειά της και αυτό οφείλεται σε πολλούς και διάφορους λόγους.

Μπορεί ο κορονοϊός να έχει εξαπλωθεί σε δεκάδες χώρες μέχρι στιγμής, αλλά η Βόρεια Κορέα δεν έχει επιβεβαιώσει κάποιο κρούσμα στην επικράτειά της, αφού ο Κιμ Γιονγκ Ουν είπε στις αρχές να ακυρώσουν «όλες τις διόδους, από τις οποίες θα μπορούσε να φτάσει στη χώρα» ο COVID-19.

Μάλιστα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA, μετέδωσε πως ο Κιμ υποστήριξε το εξής:

«Σε περίπτωση που η μολυσματική ασθένεια που εξαπλώνεται πέρα από τον έλεγχο βρει τρόπους για τη χώρα μας, θα έχει σοβαρές συνέπειες».

Η Βόρεια Κορέα, παρότι συνορεύει με την Κίνα και τη Νότια Κορέα οι οποίες μαστίζονται από τον κορονοϊό, έχει εισάγει «επαναστατικά μέτρα», συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των συνόρων στους τουρίστες, την ακύρωση όλων των πτήσεων προς την Πιονγκγιάνγκ από την Κίνα και τη Ρωσία και την υποβολή των επιβατικών αμαξοστοιχιών που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα σε αυστηρές επιθεωρήσεις, όπως της καραντίνας στο Σινουΐτζου, ακόμα και για ήπια πιθανά συμπτώματα. 

Οι ξένοι στη χώρα υπόκεινται σε καραντίνα περίπου τριάντα ημερών. Επίσης, έχει δοθεί εντολή στην Κρατική Επιτροπή Διαχείρισης της Ποιότητας, σύμφωνα με το KCNA, να θέτει σε περιορισμό τα εισαγόμενα προϊόντα για δέκα ημέρες και να κάνει απολύμανση εάν κριθεί απαραίτητο.

Ακόμα, οι αρχές της Βόρειας Κορέας έχουν στείλει ανθρώπους σε όλη την επικράτεια ώστε να εκπαιδεύσουν τους πολίτες για τον κορονοϊό και να προωθήσουν τη σωστή ατομική υγιεινή. Οι σχετικές οδηγίες μεταδίδονται και από τα ηχεία στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Φωτογραφίες δείχνουν πολλούς Βορειοκορεάτες να φορούν μάσκα στο πρόσωπο.

Βορειοκορεάτες φορούν μάσκα σε λεωφορείο για τον κορονοϊό, 26 Φεβρουαρίου 2020
© AP Photo / Jon Chol Jin
Βορειοκορεάτες φορούν μάσκα σε λεωφορείο για τον κορονοϊό, 26 Φεβρουαρίου 2020

Δεδομένου του γενικά μυστικοπαθούς χαρακτήρα της Βόρειας Κορέας, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι ο ιός δεν έχει φτάσει στη χώρα. Η Βόρεια Κορέα είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και ως εκ τούτου οφείλει να αναφέρει θέματα που σχετίζονται με την πιθανή εκδήλωση μεταδοτικών ιών, συμπεριλαμβανομένου του COVID-19, σύμφωνα με τους διεθνείς υγειονομικούς κανονισμούς.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Πιονγκγιάνγκ ανέφερε ότι εξέτασε 147 δείγματα και κανένα από αυτά δεν ήταν θετικό στον κορονοϊό.

Επιπροσθέτως, τον περασμένο μήνα, τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας ισχυρίστηκαν ότι ένας Βορειοκορεάτης υπάλληλος του στον τομέα του εμπορίου εκτελέστηκε συνοπτικά, αφού άφησε την καραντίνα που βρισκόταν και πήγε σε δημόσιο λουτρό.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Βόρεια Κορέα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK