ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να κλείσει τα σύνορά της με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κέντρου για τη συμφιλίωση της Συρίας Υποναύαρχος Όλεγκ Ζουράβλεφ δήλωσε ότι οι άνθρωποι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη βόρεια Συρία εξαιτίας της τουρκικής επιχείρησης στις κουρδικές περιοχές φτάνουν περίπου τις 385.000. 

«Ως αποτέλεσμα της τουρκικής κατοχής στη ζώνη του Αφρίν έως 250.000 κάτοικοι, κυρίως Κούρδοι, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή. Και κατά τη διάρκεια της τουρκικής επιχείρησης “Πηγή Ειρήνης” έως 135.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα εδάφη που βρίσκονταν παραδοσιακά οι κατοικίες τους» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Συρία με προορισμό την Τουρκία από την αρχή του έτους, αντικρούοντας τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι η χώρα κατακλύζεται από πρόσφυγες.

«Κατά την περίοδο αυτή, ο εξοπλισμός παρακολούθησης έχει καταγράψει και επιβεβαιώνεται από κατοίκους ότι οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις εμπόλεμες ζώνες και μετακινήθηκαν σε τουρκικά εδάφη δεν ξεπερνούν τις 35.000» δήλωσε ο Ζουράβλεφ.

Πρόσθεσε ότι κάποιοι από αυτούς ήταν οι οικογένειες των εξτρεμιστών από την Ιντλίμπ.

Η ένταση στην περιοχή της Ιντλίμπ κορυφώθηκε το τελευταίο διάστημα με τη Μόσχα να κατηγορεί την Άγκυρα ως κύριο υπαίτιο για την ανάφλεξη, ενώ κατήγγειλε την αποστολή πρόσθετου οπλισμού και πυρομαχικών στην περιοχή μέσω των συρο-τουρκικών συνόρων.

Προ ημερών ο πρόεδρος της Τουρκίας επέμεινε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κλείσει τα σύνορά της με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Tags:
πρόσφυγες, μεταναστευτικό, Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία, Συρία, Ιντλίμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK