ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται, όπως και τα θύματα, ωστόσο όπως αναφέρει ο ΠΟΥ, το φαινόμενο μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε σήμερα πως το 3,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού (Covid-19) έχει πεθάνει, ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο της θνησιμότητας της εποχικής γρίπης, που κυμαίνεται κάτω του 1%.

Πάντως, ο νέος κορονοϊός μπορεί να περιοριστεί, ανέφερε ο κ. Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Για να συνοψίσουμε, ο COVID-19 μεταδίδεται λιγότερο δραστικά σε σχέση με τη γρίπη, η μετάδοση δεν φαίνεται να γίνεται από ανθρώπους που δεν είναι άρρωστοι, προκαλεί σοβαρότερα συμπτώματα από τη γρίπη, δεν υπάρχει ακόμη κανένα εμβόλιο ή θεραπεία και μπορεί να περιοριστεί» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται, μονάχα το 1% των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Κίνα δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα, ενώ ταυτόχρονα η υποχώρηση της επιδημίας σε αυτή τη χώρα είναι «πραγματική».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Κίνα, μονάχα το 1% των κρουσμάτων του Covid-19 που έχουν καταγραφεί δεν παρουσιάζει συμπτώματα και η πλειονότητα αυτών των κρουσμάτων αναπτύσσει συμπτώματα τις δύο (πρώτες) ημέρες», είπε στους δημοσιογράφους ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, θύματα, νεκροί, ΠΟΥ, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK