ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την εκτός Κίνας, ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σε 85 χώρες, με 14.768 κρούσματα.

Ανακοίνωση με τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την εξάπλωση του νέου στελέχους του κορονοϊού, Covid-19, εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σύμφωνα με τα οποία ο ιός έχει πλήξει μέχρι τώρα, εκτός από την Κίνα, 85 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με τον ιό, στις χώρες εκτός από την Κίνα, έχει φτάσει τους 14.768, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού.

Το 24ωρο της 5ης Μαρτίου επιβεβαιώθηκαν 2.098 κρούσματα, με 53 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους την συγκεκριμένη ημέρα και τον συνολικό αριθμό θυμάτων σε όλο τον κόσμο (εκτός Κίνας) να έχουν φτάσει τους 267.

«Πέντε νέες χώρες/περιοχές (Βοσνία Ερζεγοβίνη, Γιβραλτάρ, Ουγγαρία, Σλοβενία και η κατεχόμενη Παλαιστινιακή περιοχή έχουν αναφέρει επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Παγκοσμίως, 95.333 επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί, εκ των οποίων περισσότερα από τα 80.500 να εντοπίζονται μόνο στην Κίνα.

Η αντιμετώπιση του ιού εκ μέρους της Κίνας ήταν άμεση, ενώ κλινικές δοκιμές για εμβόλιο κατά του νέου στελέχους του κορονοϊού να αναμένονται να ξεκινήσουν πιθανόν στα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Επιστημών και Τεχνολογίας της Κίνας, Ζου Νανπίνγκ.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρούσματα, θάνατοι, Κίνα, COVID-19, κοροναϊός, κορονοϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK