ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, μιλώντας στο πρακτορείο Rossiya 24, είπε πως η Τουρκία εκβιάζει την Ευρώπη με τις προσφυγικές ροές.

Δηλώσεις στο πρακτορείο Rossiya 24, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία χρησιμοποιεί το πρόβλημα των προσφύγων, προκειμένου να εκβιάσει την Ευρώπη, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στην συριακή επαρχία της Ιντλίμπ, έκανε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ.

Η κατάσταση στα ελληνο-τουρκικά σύνορα, με μετανάστες και πρόσφυγες να προωθούνται στην περιοχή των συνόρων από τις τουρκικές αρχές σύμφωνα με μαρτυρίες, έχει κλιμακωθεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν και η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως άνοιξε τα σύνορα της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ύστερα από την κλιμάκωση της έντασης στο Ιντλίμπ.

Αμέσως μετά την εν λόγω ανακοίνωση, χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, αναζητώντας δίοδο προς την Ευρώπη.

Μπασάρ Άσαντ: Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως εργαλείο εκβιασμού

«Η Τουρκία άρχισε να στέλνει το δεύτερο κύμα προσφύγων προς την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τους ως εργαλείο εκβιασμού. Ο [Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν εξαπέλυσε απειλές πως θα στείλει πρόσφυγες [στην Ευρώπη]» δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας.

Η Τουρκία από την πλευρά της, υποστηρίζει πως ένας από τους λόγους που ανοίγει τα σύνορα της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η έλλειψη ευρωπαϊκής υποστήριξης προς τη ροή προσφύγων. Σύμφωνα με την συμφωνία του 2016, η Άγκυρα είχε δεσμευθεί να περιορίσει τη ροή μεταναστών προς την Ευρώπη, ενώ οι Βρυξέλλες είχαν δεσμευθεί να παρέχουν οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία για την φροντίδα των προσφύγων.

Tags:
Ιντλίμπ, Ευρωπαϊκή Ένωση, σύνορα, πρόσφυγες, μετανάστες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Συρία, Μπασάρ Αλ Άσαντ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK