19:52 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το μέλλον των σχέσεων Ε.Ε. με το Ηνωμένο Βασίλειο, θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του Σαρλ Μισέλ και του Μισέλ Μπαρνιέρ.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέρ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών θα βρεθεί το μέλλον των σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ύστερα από τον πρώτο γύρο συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, που έγινε την Πέμπτη, με σημαντικές διαφορές να παραμένουν στο τραπέζι.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου, ύστερα από τρία και πλέον χρόνια διαπραγματεύσεων. Προς το παρόν, διανύεται μια περίοδος προσαρμογής, ώστε Λονδίνο και Βρυξέλλες να μπορέσουν να βρουν λύσεις σε διάφορα προβλήματα και να υπάρξουν συμφωνίες, εκ των οποίων οι πιο σημαντικές αφορούν στο ελεύθερο εμπόριο. Η περίοδος προσαρμογής πρόκειται να λήξει στις 31 Δεκεμβρίου.

Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, Σαρλ Μισέλ, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK