09:06 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι, δήλωσε ότι εάν η Τουρκία υποχωρήσει στην Ιντλίμπ θα πλημμυρίσει από πρόσφυγες.

Αν η βία πρόκειται ποτέ να σταματήσει στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, μια από τις τέσσερις επίσημα αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες, η Τουρκία θα πρέπει να ηγηθεί σε αυτή την προσπάθεια, δήλωσε ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι, σύμφωνα με το CBS.

«Αυτό που λένε τώρα οι Τούρκοι και τους υποστηρίζουμε 100% είναι ότι δεν μπορούν να υπάρξουν πια τέτοιες συμφωνίες κατάπαυσης πυρός. Πρέπει να είναι αληθινές. Πρέπει να διαρκούν. Πρέπει να υπάρχει μια γραμμή ότι κανείς δεν την παραβιάζει», δήλωσε ο Τζέιμς Τζέφρι, αναφερθείς στην εκεχειρία στην οποία κατέληξαν Ρωσία και Τουρκία.

Παρότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, είχε κατορθώσει στο παρελθόν να εκκαθαρίσει θύλακες τρομοκρατών, ο Τζέιμς Τζέφρι προειδοποίησε ότι η κατάσταση στην Ιντλίμπ θα είναι διαφορετική.

«Δεν πιστεύω ότι οι Ρώσοι και ο Άσαντ θα κερδίσουν στην Ιντλίμπ», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Ο λόγος είναι ότι οι Τούρκοι δεν μπορούν να υποχωρήσουν ή θα έχουν 3 εκατομμύρια νέους πρόσφυγες επιπλέον των σχεδόν 4 εκατομμυρίων που έχουν τώρα από τη Συρία και δεν μπορούν φυσικά να το χειριστούν», δήλωσε.

«Αυτό είναι που είδαμε στα σύνορα (με τη Συρία) και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος τρόπος να τα αντιμετωπίσουν. Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη σημαντική στρατιωτική τους δύναμη για να σταματήσουν αυτή την επίθεση», σημείωσε ο Τζέιμς Τζέφρι επαναλαμβάνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα ήταν εναντίον της Τουρκίας εάν ηγούνταν της επίθεσης.

Tags:
Ιντλίμπ, Τουρκία, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK