ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Για τα μέτρα που εφαρμόζουν τα κράτη για περιορισμό του νέου κορονοϊού μίλησε ανώτατος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας .

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαιρετίζει τις συντονισμένες δράσεις παρακολούθησης των πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού, ανέφερε την Παρασκευή ο εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης για την υγεία του οργανισμού, Μάικ Ράιαν.

«Επαινούμε τις κινήσεις προς μια πιο επιθετική, στοχοθετημένη παρακολούθηση και ελπίζουμε ότι αυτό θα οδηγήσει στο είδος των μέτρων ελέγχου που θα συμβάλουν στον περιορισμό αυτού του ιού», δήλωσε ο Ράιαν σε δημοσιογράφους.

Προειδοποίησε τις χώρες να μην υιοθετήσουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς, στη λογική του «οφθαλμός αντί οφθαλμού», αφότου η Νότια Κορέα, ανακοίνωσε πως θα αντιδράσει με αντίμετρα στην απόφαση της Ιαπωνίας να θέσει σε καραντίνα τους πολίτες της από τη Δευτέρα.

«Είμαστε αρκετά σαφείς ως προς το ζήτημα των ταξιδιωτικών περιορισμών για μεγάλο χρονικό διάστημα: θα πρέπει να μελετηθούν πολύ προσεκτικά, θα πρέπει να είναι με γνώμονα τη δημόσια υγεία, θα πρέπει να είναι σύντομης διάρκειας», ανέφερε.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι υπήρξε μακρά ιστορία χωρών που «εμπορεύονταν» τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, αλλά η πρακτική είχε εγκαταλειφθεί σε μεγάλο βαθμό, αφού ο ΠΟΥ άρχισε να θέτει υπόλογα τα κράτη για τα μέτρα που λάμβαναν για τον περιορισμό των επιδημιών.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ασθένειες, ασθένεια, ΠΟΥ, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κρούσματα, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK