ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (212)
0 0 0
Βρείτε μας

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω της κρίσης που έχει δημιουργηθεί στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις Βρυξέλλες, στην οποία στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, στις 9 Μαρτίου, δήλωσε η κυβέρνησή του λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Άγκυρας να ανοίξει τα σύνορά της με την ΕΕ για τους πρόσφυγες.

«Ο πρόεδρος μας σκοπεύει να πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες για μια ημέρα, στις 9 Μαρτίου» ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ερντογάν σε δήλωση της.

Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα δήλωσε στα τέλη Φεβρουαρίου, εν μέσω εντάσεων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, πως δεν μπορούσε πλέον να ανακόψει τη ροή προσφύγων από τη Συρία και στη συνέχεια άνοιξε τα σύνορά της.

Μετά την απόφαση αυτή χιλιάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν στα σύνορα επιχειρώντας να εισέλθουν στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας.

Αστυνομικές και στρατιωτικές μονάδες έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα και από τις δύο χώρες.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενημέρωσε τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για τη συμφωνία Τουρκίας – Ρωσίας σχετικά με την Ιντλίμπ, και ζήτησε την αναθεώρηση της συμφωνίας για το μεταναστευτικό. 

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (212)
Tags:
Προσφυγικό, Ελλάδα, Βρυξέλλες, Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK