ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσαν οι αρχές της Παραγουάης και των Μαλδίβων, μεγαλώνοντας και άλλο τη λίστα των χωρών με κρούσματα του ιού.

Συνεχίζει να μεγαλώνει η λίστα των χωρών που έχουν επισήμως ανακοινώσει κρούσματα κορονοϊού εντός των συνόρων τους, με τις Μαλδίβες και την Παραγουάη να είναι οι δύο τελευταίες – μέχρι στιγμής – που προστίθενται στον μακρύ κατάλογο.

Μαλδίβες: Τα πρώτα δύο περιστατικά 

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης των Μαλδίβων, τα οποία επικαλούνται δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού της χώρας που έκανε το Σάββατο, εντοπίστηκαν στη χώρα τα πρώτα δύο κρούσματα του Covid-19.

Όπως ανέφερε ο Αλι Γουαχίντ, πρόκειται για δύο άτομα ξένης υπηκοότητας, τα οποία εργάζονταν σε παραθεριστικό κέντρο στο νησί Κουρεντού, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun.

Το παραθεριστικό κέντρο έκλεισε και έχουν ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των επαφών που είχαν οι δύο ασθενείς. Οι αρχές της νησιωτικής χώρας έχουν κηρύξει «κίτρινο» συναγερμό όσον αφορά τον κορονοϊό.

Η Παραγουάη ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού

Το Σάββατο και η Παραγουάη προστέθηκε στη λίστα των χωρών με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, γεγονός που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Χούλιο Ματσελόνι.

«Το κεντρικό εργαστήριο επιβεβαίωσε το πρώτο περιστατικό κορονοϊού στην Παραγουάη. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν σύντομα, μέσω συνέντευξης Τύπου. Παροτρύνω τους κατοίκους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, καθώς εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα που έχουν δοκιμαστεί και εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας» δήλωσε ο υπουργός, μέσω ανάρτησης του στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ασθενής είναι άτομο που έφτασε στην Παραγουάη από την Ευρώπη.

Σε παγκόσμια κλίμακα μέχρι στιγμής, πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί με το νέο στέλεχος του κορονοϊού και περισσότεροι από 3.500 έχουν χάσει τη ζωή τους. Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 58.000 άτομα που μολύνθηκαν από τον ιό, έχουν αναρρώσει.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ασθενείς, κρούσμα, κρούσματα, κοροναϊός, κορονοϊός, Μαλδίβες, Παραγουάη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK