19:54 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, υποστήριξε χτες ότι η μεταναστευτική συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας είναι έγκυρη και σε «πλήρη ισχύ».

«Οι Βούλγαροι μπορούν κοιμούνται ήσυχα», τόνισε αναφορικά με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα βουλγαρικά σύνορα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ακόμη, όπως επεσήμανε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, η χώρα του έλαβε πριν χρόνια τα απαραίτητα μέτρα, οπότε είναι «μηδενική» η πίεση μεταναστών που επιχειρούν να διασχίσουν τα σύνορα.

Τέλος, ο κ. Μπορίσοφ ελπίζει σε μια γρήγορη επίλυση της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα και για οικονομικούς λόγους, καθώς όπως σχολίασε: «κάθε διένεξη βλάπτει τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις».

ΕΕ προς Τουρκία: Αν τερματιστούν οι «πολιτικές εκβιασμού», θα παρέχουμε νέο οικονομικό πακέτο για το μεταναστευτικό

Την παροχή ενός νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία για τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην επικράτειά της, ανακοίνωσε χτες ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων, Γιοχάνες Χαν, μόνο αν η Άγκυρα συμμορφωθεί στην υπάρχουσα μεταναστευτική συμφωνία, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Πολλά σχολεία, νηπιαγωγεία και νοσοκομεία για τους πρόσφυγες έχουν ήδη κατασκευαστεί και δεν χρειάζεται να ξαναχρηματοδοτηθούν. Η απαίτηση, ως εκ τούτου, είναι πολύ χαμηλότερη», δήλωσε ο Χαν στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν «επί της αρχής έτοιμη να παράσχει επιπλέον βοήθεια για την υποστήριξη των προσφύγων στην Τουρκία» μόνο εάν η Άγκυρα τερματίσει τις «πολιτικές της εκβιασμού» απειλώντας να στείλει περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπλήρωσε.

Tags:
συμφωνία, Μπόικο Μπορίσοφ, Βουλγαρία, Τουρκία, ΕΕ, μεταναστευτικό, μετανάστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK