ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατά της καραντίνας που έχει επιβληθεί στις περιοχές της Βόρειας Ιταλίας, λόγω του κορονοϊού, τάσσονται οι αρχές του Βένετο στην Ιταλία.

Ο πρόεδρος της βόρειας ιταλικής περιφέρειας Βένετο, η οποία περιλαμβάνει τη Βενετία, τάχθηκε την Κυριακή ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να θέσει τρεις περιοχές σε καραντίνα λόγω του κορονοϊού.

«Το Βένετο αντιτίθεται στη δημιουργία τριών ζωνών απομόνωσης ... Τα αντεπιχειρήματα έχουν σταλεί στην κυβέρνηση» έγραψε ο Λούκα Ζάγια στο Facebook.

Οι άνθρωποι που ζουν στις επαρχίες του Βένετο, την Πάντοβα, τη Βενετίας και το Τρεβίζο απαγορεύεται να ταξιδεύουν αν δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη.

Το μέτρο ισχύει επίσης για 11 άλλες επαρχίες της βόρειας και κεντρικής Ιταλίας, μαζί με ολόκληρη την περιοχή της Λομβαρδίας.

Οι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ τη νύχτα από τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και θα διαρκέσουν μέχρι τις 3 Απριλίου.

Η κυβέρνηση έχει ακυρώσει δημόσιες εκδηλώσεις και έχει κλείσει μουσεία, γυμναστήρια, σχολεία και πανεπιστήμια σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, επαίνεσε την Ιταλία για την τολμηρή της κίνηση.

Έχει, εξάλλου ταχθεί υπέρ των «επιθετικών» μέτρων για τον περιορισμό του ιού.

«Η κυβέρνηση και ο λαός της Ιταλίας προχωρούν σε τολμηρά, θαρραλέα βήματα που αποσκοπούν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού και στην προστασία της χώρας τους ... Ο ΠΟΥ είναι αλληλέγγυος με την Ιταλία και είναι εδώ για να συνεχίσει να σας υποστηρίζει».

Περισσότεροι από 5.800 άνθρωποι στην Ιταλία έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, με 233 ασθενείς να χάνουν τη ζωή τους, ο μεγαλύτερος αριθμός εκτός της Κίνας, όπου περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον Δεκέμβριο.

Tags:
Βενετία, καραντίνα, Ιταλία, κορονοϊός, κοροναϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK