ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (213)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Βόρεια Μακεδονία ενισχύει τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ελλάδα, φοβούμενη μία ενδεχόμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Την ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας στα σύνορα με την Ελλάδα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, εν όψει μιας πιθανής αύξησης των μεταναστευτικών ροών.

«Οι μονάδες στα νότια σύνορα έχουν ενισχυθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, μιλώντας στο Sputnik.

Διαβεβαίωσε δε, ότι υπάρχουν αρκετές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού, οι οποίες είναι ικανές να ανακόψουν τις ροές μεταναστών.

Τις προσπάθειες αυτές, μάλιστα, συνδράμουν αστυνομικές δυνάμεις από την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Σερβία και την Τσεχία.

«Δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση των παράνομων διελεύσεων. Ο αριθμός παραμένει ίδιος μ’ αυτόν που βλέπαμε τις προηγούμενες εβδομάδες» έσπευσε να διευκρινίσει, ωστόσο, ο Σκοπιανός αξιωματούχος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή, επέρχεται εν μέσω του τεταμένου κλίματος στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, στον Έβρο, όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Η Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή, προχώρησε στο κλείσιμο των συνόρων, μην επιτρέποντας τη διέλευση των μεταναστευτικών ροών.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (213)
Tags:
Σκόπια, Έβρος, μεταναστευτικό, μετανάστευση, μετανάστες, μετανάστης, Βόρεια Μακεδονία, σύνορα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK