ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως η απειλή μιας πανδημίας του νέου κορονοϊού είναι πλέον «πολύ πραγματική».

«Πολύ πραγματική» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τεντρός Αντχανόμ την απειλή πανδημίας του νέου κορονοϊού SARS-Cov-2.

«Τώρα που ο κορονοϊός έχει αποτύπωμα σε πολλές χώρες, η απειλή μιας πανδημίας έχει γίνει πολύ πραγματική» σημείωσε, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, θα μπορούσε να είναι η πρώτη ελεγχόμενη πανδημία στην ιστορία, καθώς οι αποφάσεις που λαμβάνονται από κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και ιδιώτες θα μπορούσαν να αλλάξουν την πορεία που έχει πάρει η εξάπλωση του κορονοϊού.

«Το συμπέρασμα είναι: δεν είμαστε στο έλεος αυτού του ιού», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

​Ο επικεφαλής της ΠΟΥ παρότρυνε επίσης τις χώρες με διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα να εξετάσουν μέτρα που μειώνουν την έκθεση περισσότερων ανθρώπων στον ιό.

«Ανάλογα με το πλαίσιό τους, οι χώρες θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία, να ακυρώσουν μαζικές συγκεντρώσεις και άλλα μέτρα για τη μείωση της έκθεσης», σημείωσε.

Οι διαφορετικές χώρες υιοθετούν διαφορετικά σενάρια και απαιτείται μια προσαρμοσμένη απάντηση σε αυτό που μοιάζει όλο και περισσότερο με μια πανδημία, αλλά όλοι θα πρέπει να συνδυάζουν μέτρα ανάσχεσης και περιορισμού, ανέφερε επίσης.

«Όλες οι χώρες πρέπει να υιοθετήσουν μια ολοκληρωμένη, μεικτή στρατηγική για τον έλεγχο των επιδημιών τους και να απωθήσουν τον θανάσιμο ιό» συνέχισε ο ίδιος.

Ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 100 χώρες, με τα κρούσματα να υπερβαίνουν τα 100.000 σε παγκόσμια κλίμακα.

Πάντως, πάνω από 70% των 80.000 ασθενών στην Κίνα έχουν ήδη αναρρώσει, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Ακόμη 11 κρούσματα στην Ελλάδα

Στο μεταξύ, ακόμη 11 άτομα προστέθηκαν στη λίστα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται πλέον σε 84.

Σύμφωνα με τον επιστημονικά υπεύθυνο του υπουργείου Υγείας για τον θανατηφόρο ιό, Σωτήρη Τσιόδρα, από τα συνολικά 84 κρούσματα, τα 81 είναι ημεδαποί και τα τρία αλλοδαποί.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
COVID-19, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ΠΟΥ, επιδημία, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK