ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (125)
0 0 0
Βρείτε μας

Στη σημασία της εκεχειρίας στη Λιβύη στάθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία συναντήθηκε την Τρίτη με τον επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) Χαλίφα Χαφτάρ.

Συνομιλίες με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ για την κατάσταση στη Λιβύη είχε την Τρίτη στο Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε τη σημασία της εκεχειρίας στη Λιβύη.

«Το μεσημέρι η καγκελάριος Μέρκελ υποδέχθηκε τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ για να συζητήσει για την κατάσταση στη Λιβύη. Η καγκελάριος τόνισε ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση και επομένως απαιτούνται εκεχειρία και πρόοδος στην πολιτική διαδικασία σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διάσκεψης του Βερολίνου», δήλωσε ο Στέφεν Σάιμπερτ.

​Ο επικεφαλής του LNA πραγματοποιεί περιοδεία στην Ευρώπη.

Τη Δευτέρα, ο διοικητής του LNA επισκέφθηκε το Παρίσι.

Η κατάσταση στη Λιβύη

Η Λιβύη βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011 και τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι. Έκτοτε, διοικείται από δύο αντιμαχόμενες κυβερνήσεις:

  • Την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) - υπό τον πρόεδρο Φαγέζ αλ Σάρατζ - η οποία αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και ελέγχει την Τρίπολη και τις δυτικές επαρχίες.
  • Τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ - με έδρα τη Βεγγάζη - ο οποίος ελέγχει περίπου τα 2/3 της λιβυκής επικράτειας και υποστηρίζεται από το Κοινοβούλιο της χώρας.
Θέμα:
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (125)
Tags:
LNA, GNA, Εθνική Συμφωνία της Λιβύης, Διάσκεψη Βερολίνου για τη Λιβύη, Λιβύη, Βερολίνο, Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ, Χαλίφα Χαφτάρ, Στέφεν Σάιμπερτ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK