ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Ψύχραιμος παραμένει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ως προς την πορεία της ρωσικής οικονομίας εν μέσω της «απειλής» του νέου κορονοϊού.

Η πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς της Δευτέρας ήταν η χειρότερη από την οικονομική κρίση του 2008, με τον δείκτη Dow Jones σημειώνει τεράστια «βουτιά» τη Δευτέρα, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Δεν ελπίζω απλώς, είμαι σίγουρος ότι η Ρωσία θα περάσει από αυτή την ταραγμένη περίοδο με αξιοπρέπεια και αίσθηση ψυχραιμίας. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τις βασικές ρωσικές βιομηχανίες να βγουν από αυτή την κατάσταση πολύ πιο δυνατές και προετοιμασμένες για περαιτέρω , πολύ πιο σοβαρό ανταγωνισμό. Αυτό φυσικά θα πρέπει να έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη τη ρωσική οικονομία και να αντανακλάται με θετικό τρόπο», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας σε επενδυτές στην κατοικία έξω από τη Μόσχα την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας έχουν τους πόρους για διατήρηση της σταθερότητας και το κύριο καθήκον τους είναι να ελαχιστοποιήσουν τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης στους απλούς πολίτες.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι το κράτος θα κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για να εγγυηθεί την ασφάλεια των εθνικών και ξένων επενδύσεων στη Ρωσία και να ελαχιστοποιήσει τους επενδυτικούς κινδύνους.

Ο Πούτιν έκανε τα σχόλια αυτά του ενώπιον των τραπεζιτών και εκπροσώπων εταιρειών επενδύσεων, όπως η Altera Capital, η RTR-Global, η Almaz Capital Partners, η VTB Bank, η Yandex και το ρωσικό Ταμείο Επενδύσεων Αμοιβαίων Κεφαλαίων παρόντος του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν.

Την Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας δήλωσε ότι δεν ανέμενε οικονομική ύφεση ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και δήλωσε ότι έχει θεσπίσει μηχανισμούς για την καταγραφή της απώλειας εσόδων του προϋπολογισμού του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ευκαιρία, προβλήματα, κορονοϊός, κρίση, αγορά, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK