ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου καλεί τους πιστούς να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις αποφάσεις των κρατών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Για τον νέο κορονοϊού συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη, η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την προεδρεία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στο επίκεντρο ετέθη η επέκταση του Covid-2019, καθώς και όλες οι εξελίξεις που συνδέονται με τον θανατηφόρο ιό.

Μεταξύ άλλων, το Φανάρι επεσήμανε ότι η Εκκλησία σέβεται την Ιατρική και κάλεσε τους πιστούς να τηρούν τις υποδείξεις και τις οδηγίες των επίσημων υγειονομικών αρχών.

Στη σχετική ενημέρωση, μάλιστα, υπογραμμίστηκαν τα εξής:

  • Παρά τη σοβαρότητα της καταστάσεως συνιστάται σύνεση, υπομονή και αποφυγή εκδηλώσεων πανικού.
  • Η Εκκλησία μας σεβόταν και σέβεται την ιατρική επιστήμη. Γι΄ αυτό προτρέπει όλους τους πιστούς να εναρμονίζονται προς τις υγειονομικές οδηγίες τόσο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας όσο και προς τις σχετικές υποδείξεις και νομοθετικές διατάξεις των κατά τόπους Κρατών.
  • Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκφράζει ευχαριστίες προς όλους όσοι εργάζονται με αυτοθυσία σε κάθε τομέα υγείας, ιατρικό, νοσηλευτικό και ερευνητικό, προκειμένου να αντιμετωπισθεί και να θεραπευθεί η νέα αυτή πανδημία.
  • Η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, γνωρίζει εμπειρικώς μέσα από τη δισχιλιετή πορεία της, ότι η Θεία Κοινωνία είναι "αντίδοτον του μη αποθανείν" και μένει στη μέχρι τώρα Ορθόδοξη διδασκαλία περί της Θείας Μεταλήψεως.
  • Αυτονόητο θεωρείται, ότι η πίστη στο Θεό, ως υπέρβαση και όχι ως κατάργηση της ανθρώπινης λογικής, καθώς και η προσευχή ενισχύουν τον πνευματικό αγώνα του Χριστιανού. Ως εκ τούτου, η Μήτηρ Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως προτρέπει τα ανά τον κόσμον πνευματικά της παιδιά να εντείνουν τις προσευχές τους ώστε με την ενίσχυση και τον φωτισμό του Θεού να ξεπερασθεί και αυτή η σύγχρονη δοκιμασία.

Προσφάτως, αντίστοιχη συνεδρίαση πραγματοποίησε και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία απεφάνθη ότι «η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να καταστεί πηγή μετάδοσης ασθενειών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 99, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης επιβεβαιώθηκαν ακόμη 10. Δύο εκ των ασθενών, μάλιστα, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείο Ρίου και ΑΧΕΠΑ.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Εκκλησία της Ελλάδος, ορθόδοξη εκκλησία, Εκκλησία, κοροναϊός, κορονοϊός, Βαρθολομαίος, Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Οικουμενικό Πατριαρχείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK