ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Στο κλείσιμο των μπαρ και των σινεμά προχώρησε η Κύπρος, μετά την αύξηση των κρουσμάτων στους 7

Σε κλείσιμο των σχολειών, αλλά και στον περιορισμό των ατόμων που μπορούν να εισέλθουν σε μπαρ, καφέ, σινεμά και θέατρο - με ανώτατο αριθμό τα 75 άτομα - προχωρούν οι αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας της Κύπρου, μετά και την επιβεβαίωση άλλων τεσσάρων κρουσμάτων κορονοϊού.

Οι δύο από τις τέσσερις περιπτώσεις είχαν φτάσει στην Κύπρο από τη Μεγάλη Βρετανία, η τρίτη περίπτωση, που διαγνώστηκε με κορονοϊό, τέθηκε άμεσα σε καραντίνα στο Γενικό Νοσοκομείο της Λεμεσού, αφού εμφάνισε πυρετό, ενώ η τέταρτη περίπτωση βρισκόταν ήδη σε καθεστώς απομόνωσης από τη στιγμή που εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματά.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση και του υπουργού Υγείας της Κύπρου, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Μεταφέρθηκαν σε μια ειδική μονάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου και επιτηρούνται».

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι οι αρμόδιες αρχές έχουν στρέψει, πλέον, την προσοχή τους στο να βρουν τους ανθρώπους με τους οποίους τα κρούσματα έχουν έρθει σε επαφή, ενώ το υπουργείο εξέδωσε σχετικό διάταγμα που απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις σε χώρους που μπορούν να ξεπεράσουν τα 75 άτομα, όπως είναι τα θέατρα, τα εστιατόρια, τα καφέ κ.α., σύμφωνα με το politis.com.cy.

Η Ένωση Επαγγελματιών που ασχολούνται με την ψυχαγωγία, απαντώντας στο διάταγμα του υπουργείου, χαρακτήρισε την απόφαση βιαστική, καθώς θα βλάψει οικονομικά τους επιχειρηματίες.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας σε όλα τα σχολεία της Κύπρου από τις 13 έως τις 20 Μαρτίου, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Τα μέτρα που έλαβε η Κύπρος έναντι του κορονοϊού

Η Κύπρος άρχισε, ήδη, από την Τρίτη να κλείνει τα σχολεία στη Λευκωσία, καθώς και να απαγορεύει εκδηλώσεις, όπως είναι οι παρελάσεις και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Έθεσε, παράλληλα, σε συνθήκες απομόνωσης και τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, ενώ σουπερμάρκετ και εμπορικά κέντρα παρέμειναν ανοιχτά.

Όσον αφορά τα σύνορα, η Κύπρος προχώρησε στο κλείσιμο τους στα τέσσερα από τα οχτώ σημεία διέλευσης στα Κατεχόμενα για μια εβδομάδα, αλλά, με παρέμβαση του την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανακοίνωσε ότι το κλείσιμο θα επεκταθεί μέχρι τις 18 Μαρτίου.

Το γεγονός αυτό επιδείνωσε τις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς διαδηλωτές με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης, κατέβηκαν στους δρόμους, στα όρια της λεγόμενης «Νεκρής Ζώνης» και διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας λειτουργεί ήδη με περιορισμένο προσωπικό, μετά τη θετική διάγνωση με κορονοϊό, του επικεφαλής του καρδιολογικού τμήματος.

Σχετικά με το δεύτερο μεγαλύτερο υγειονομικό ίδρυμα της χώρας, το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ανέστειλε και αυτό με τη σειρά του την πλήρη λειτουργία του για 48 ώρες, για να ερευνήσει τρία ύποπτα κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένα από τα ύποπτά κρούσματα είχε έρθει σε επαφή με τον καρδιοχειρουργό από τη Λευκωσία.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
σχολεία, κοροναϊός, Υπουργείο Υγείας, Κύπρος, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK