ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού στην Κύπρο, ανακοίνωσε απόψε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ανακοίνωσε πριν από λίγο μια νέα σειρά μέτρων για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το philenews.com, ο κ. Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι από το πρωί της Δευτέρας, 15 Μαρτίου, και για 15 ημέρες απαγορεύεται η είσοδος οποιουδήποτε πολίτη – ανεξαρτήτως υπηκοότητας - που δεν εμπίπτει στις ακόλουθες κατηγορίες: 

  • Κύπριοι πολίτες
  • Νόμιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία
  • Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που εργάζονται στη Δημοκρατία
  • Υπήκοοι χωρών που ευρίσκονται σε εντεταλμένη διπλωματική υπηρεσία ή αποστολή, δυνάμει διμερών ή διεθνών συμβάσεων
  • Μεμονωμένες περιπτώσεις Ευρωπαίων υπηκόων ή υπηκόων τρίτων χωρών για αναπόφευκτες επαγγελματικές υποχρεώσεις, νοουμένου ότι έχει εξασφαλιστεί σχετική άδεια από το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο και Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Αξίζει να τονισθεί, επίσης πως, οι πολίτες που συμπεριλαμβάνονται στις παραπάνω και έχουν ταξιδέψει στην Κύπρο από την κινεζική επαρχία Χουμπέι, από την Ιταλία, το Ιράν και την Δημοκρατία της Κορέας, θα παραμένουν σε περιορισμό και υπό ιατρική παρακολούθηση για περίοδο 14 ημερών.

Ακόμη, οι πολίτες των ανωτέρω κατηγοριών που επιθυμούν να αναχωρήσουν από την Κύπρο πριν την πάροδο των 14 ημερών, θα μπορούν να το πράξουν, σε περίπτωση που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα που ομοιάζουν με εκείνα του COVID-19.

Τέλος, επισημαίνεται πως στις ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές, η διεύλεση θα επιτρέπεται μόνο σε:

  • Κύπριους πολίτες
  • Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους
  • Νόμιμα διαμένοντες στις ελεύθερες περιοχές και, 
  • Υπήκους χωρών που ευρίσκονται σε εντεταλμένη διπλωματική υπηρεσία ή αποστολή, δυνάμει διμερών ή διεθνών συμβάσεων.

Όσον αφορά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της Κύπρου, ιδιωτικά και δημόσια, αναμένεται να μείνουν κλειστά μέχρι τις 10 Απριλίου.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Μέτρα, κρούσματα, κρούσμα, Νίκος Αναστασιάδης, Κύπρος, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK