ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα αγοράσουν ποσότητες πετρελαίου, προκειμένου να γεμίσουν τα πετρελαϊκά αποθέματα της χώρας.

Την απόφαση να «γεμίσει» τα στρατηγικά πετρελαϊκά αποθέματα των ΗΠΑ έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός που το ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δίνοντας την οδηγία στον υπουργό Ενέργειας της χώρας του, Νταν Μπρουιλέτ.

«Βασισμένοι στις τιμές του πετρελαίου, διέταξα τον υπουργό Ενέργειας να αγοράσει μεγάλες ποσότητες αργού πετρελαίου για αποθήκευση στα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα. Θα τα γεμίσουμε μέχρι την κορυφή. Μας τοποθετεί σε μια πολύ ισχυρή θέση και το αγοράζουμε στην σωστή τιμή» δήλωσε ο Τραμπ την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Πληροφορίας Ενέργειας, η ποσότητα που διέθεταν οι ΗΠΑ ως στρατηγικά αποθέματα στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, υπολογιζόταν στα 635 εκατομμύρια βαρέλια.

Οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 1% την Παρασκευή, ύστερα από εβδομαδιαία πτώση της τάξεως του 25%, την χειρότερη πτώση τιμών πετρελαίου από τον Δεκέμβριο του 2008, όταν η είχε ξεκινήσει η παγκόσμια οικονομική κρίση. Ωστόσο, μετά από την ανακοίνωση του Τραμπ για τα σχέδια να «γεμίσει» τα στρατηγικά πετρελαϊκά αποθέματα, οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν περαιτέρω, κερδίζοντας περισσότερο από 4% μέχρι τις 5.00 το απόγευμα τοπική ώρα.

Υπενθυμίζεται, πως οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν βουτιά την περασμένη εβδομάδα, όταν η Σαουδική Αραβία αύξησε την παραγωγή, μετά από την αποτυχία των συνομιλιών με τα κράτη - μέλη του ΟΠΕΚ+, ώστε να υπάρξει μείωση στην παραγωγή.

Το γκρουπ CME που διαχειρίζεται τις συναλλαγές πετρελαίου στις ΗΠΑ, σχολίασε την Παρασκευή πως δεν υπάρχει βεβαιότητα για τη διάρκεια της κρίσης στην πετρελαϊκή αγορά.

Στις 31 Μαρτίου λήγει η συμφωνία για τη μείωση παραγωγής από τα κράτη – μέλη του ΟΠΕΚ+, που ισχύει από το 2016. Τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και η Ρωσία έχουν δηλώσει πως οι 23 χώρες που παράγουν πετρέλαιο υπό την αιγίδα του Οργανισμού, είναι ελεύθερες να παράγουν όση ποσότητα επιθυμούν, όταν λήξει η συμφωνία.

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Ρωσία, ΟΠΕΚ, Πετρέλαιο, αργό πετρέλαιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK