08:30 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μήνυμα σε πολιτικούς των ΗΠΑ να επικεντρωθούν στον κορονοϊό και να μην δημιουργούν αρνητικό κλίμα κατά της Ρωσίας, απηύθυνε η ρωσική πρεσβεία.

Αντιδρώντας σε πρόσφατες πιέσεις Αμερικανών γερουσιαστών για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ, κάλεσε τους Αμερικανούς πολιτικούς να βάλουν ένα τέλος στην εξάπλωση της ρωσοφοβίας και να συγκεντρωθούν σε έναν κοινό σκοπό, την πανδημία του κορονοϊού, Covid-19.

Νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα, πέντε γερουσιαστές με επιστολή τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησαν να αυξηθεί η πίεση μέσω κυρώσεων προς την Ρωσία, ύστερα από ρεπορτάζ του CNN, σύμφωνα με το οποίο οργανισμοί που συνδέονται με τη Ρωσία, προσπαθούν να εμπλακούν με τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές.

«Κάποιοι πολιτικοί της Ουάσινγκτον δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να δημιουργήσουν ένταση στις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις. Με τις επιθέσεις τους προς τη Ρωσία και τον λαό της, επιδιώκουν να ικανοποιήσουν τα δικά τους συμφέροντα μέσω της επερχόμενης εκλογικής καμπάνιας. Θεωρούμε απαράδεκτες τις προσπάθειες τους να σύρουν ευρωπαϊκά κράτη σε μια ακόμα απάτη» αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της στο Facebook η ρωσική πρεσβεία.

Η ρωσική διπλωματική αποστολή, αποκάλεσε τις προσπάθειες των συγκεκριμένων Αμερικανών πολιτικών να υποκινήσουν ρωσοφοβία, «κυνικές».

«Παροτρύνουμε τους Αμερικανούς πολιτικούς να χρησιμοποιήσουν την κοινή λογική και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας εναντίον μιας κοινής συμφοράς – την πανδημία του κορονοϊού. Δημιουργώντας πανικό και ξενοφοβία, βοηθάτε να εξαπλωθεί η ασθένεια» συμπλήρωσε η πρεσβεία.

Τον Φεβρουάριο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, απέρριψε αποφασιστικά όλες τις κατηγορίες των ΗΠΑ, σχετικά με ανάμειξη της Μόσχας στα εσωτερικά της Ουάσινγκτον, συμπεριλαμβανομένης και της προεκλογικής καμπάνιας του 2020.

Tags:
Ρωσική Πρεσβεία, κορονοϊός, Γερουσία ΗΠΑ, προεδρικές εκλογές, εκλογές, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK