20:46 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον γιατρό του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε εξετάσεις για κορονοϊό.

Σημείωμα του ιατρού του Λευκού Οίκου, Σων Κόνλεϋ, σύμφωνα με το οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ δεν χρειάζεται να εξεταστεί ή να τεθεί σε καραντίνα, επειδή είχε συναντήσεις με άτομα που ακολούθως βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει συναντήσει τουλάχιστον δύο ανθρώπους, οι οποίοι αργότερα διαγνώστηκαν με το νέο στέλεχος του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το σημείωμα του Κόνλεϋ, «ο Αμερικανός πρόεδρος είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Βραζιλίας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, κατά την οποία ήρθε σε επαφή με άτομο, το οποίο τρεις ημέρες αργότερα διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό. Το ίδιο βράδυ, μάθαμε για ακόμα έναν καλεσμένο, ο οποίος κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος ήταν ασυμπτωματικός μέχρι σήμερα το πρωί, όταν και διαγνώστηκε με τον Covid-19.

H έκθεση του προέδρου προς το πρώτο άτομο ήταν πολύ περιορισμένη, (φωτογραφία, χειραψία) και αν και είχε στενότερη και μεγαλύτερη χρονικά επαφή με το δεύτερο άτομο, η επαφή πραγματοποιήθηκε πριν ξεκινήσουν τα συμπτώματα. Αυτή η επαφή θα μπορούσε να κατηγοριοποιηθεί ως ΧΑΜΗΛΟΥ ρίσκου για μετάδοση, σύμφωνα με τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών και σύμφωνα με αυτές, δεν υπάρχουν στοιχεία για κατ’ οίκον περιορισμό αυτή τη στιγμή.

Επιπροσθέτως, δεδομένου οτι ο πρόεδρος παραμένει ασυμπτωματικός, η εξέταση για τον ιό Covid-19 δεν θεωρείται απαραίτητη. Θα συνεχίσει να παρακολουθώ στενά και να φροντίζω τον πρόεδρο και θα ενημερώνω όποτε οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες» αναφέρει το σημείωμα του γιατρού.

​Ο Βραζιλιάνος αξιωματούχος που διαγνώσθηκε πρώτος με κορονοϊό λίγες ημέρες μετά την συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαιρ Μπολσονάρο, ήταν παρών στην συνάντηση.

 

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK