ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση της Αλβανίας ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των χερσαίων συνόρων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών με την Ελλάδα. Νέα μέτρα για τον κορονοϊό.

Την απόφαση κλεισίματος των συνόρων με την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία και το Κόσοβο, αποφάσισε η Αλβανία, εν μέσω των νέων μέτρων πρόληψης εναντίον του κορονοϊού.

Το κλείσιμο αφορά όλα τα χερσαία σύνορα της γειτονικής χώρας, από τα οποία θα επιτρέπεται πλέον μόνο η διακίνηση των εμπορευμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αλβανία ανέρχεται σε 38, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια ώρα, οι αλβανικές αρχές ανακοίνωσαν τις προηγούμενες ημέρες και τον πρώτο νεκρό από τον Covid-2019.

Στο μεταξύ, η Ελλάδα προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου, στη διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης με την Ιταλία, αναστέλλοντας μέχρι νεωτέρας όλες τις πτήσεις από και προς τη γειτονική χώρα.

Η επίσημη απόφαση

Με νέα έκδοση ΝΟΤΑΜ, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ενημερώνει ότι από σήμερα 14 Μαρτίου 2020 και ώρα 19:45 έως τις 29 Μαρτίου 2020 αναστέλλονται όλες οι πτήσεις, μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια της Ιταλίας. Από την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων που επιβάλει η Ελλάδα προς και από Ιταλία εξαιρούνται οι εμπορευματικές (Cargo) και οι υγειονομικού ενδιαφέροντος πτήσεις (sanitary). 

Η ΥΠΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προκειμένου να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον COVID-19. Καθημερινά αξιολογούνται όλα τα επιστημονικά δεδομένα και με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών δρομολογούνται οι οδηγίες για τις αερομεταφορές.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται ως συνέχεια και υπερκαλύπτει τη NOTAM που εκδόθηκε στις 9 Μαρτίου 2020 και αφορούσε την προσωρινή αναστολή από την Ελλάδα όλων των πτήσεων προς Βόρεια Ιταλία.

 

 

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK