ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 01
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ανακοίνωσε και επισήμως την κήρυξη όλης της ιβηρικής χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Την κήρυξη της Ισπανίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού, ανακοίνωσε και επισήμως ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ.

Σε διάγγελμά του προς τον ισπανικό λαό, γνωστοποίησε ότι όλη η επικράτεια τίθεται σε «εν μέρει λουκέτο» για τις επόμενες 15 ημέρες, ενώ έκανε λόγο για «πρωτοφανείς αποφάσεις».

Τα έκτακτα μέτρα αφορούν, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο όλων των καταστημάτων - με εξαίρεση τα φαρμακεία και τα σημεία πώλησης τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Παράλληλα, επιβάλλεται απαγόρευση εξόδου από το σπίτι, εκτός αν πρόκειται για λόγους εργασίας και αγοράς τροφίμων. Τις προηγούμενες ημέρες, επίσης, είχε αποφασιστεί το κλείσιμο όλων των σχολείων.

Όλα τα μέτρα τίθεται σε ισχύ από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Αντίστοιχα μέτρα έχει ήδη λάβει η Ιταλία, ενώ η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των «μη αναγκαίων» δημόσιων χώρων, όπως τα καφέ, τα εστιατόρια και τα μπαρ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υγειονομικές αρχές της Ισπανίας ανακοίνωσαν ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν πάνω από 1.500 νέα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των οποίων υπερβαίνει πλέον τα 5.700.

Τα 2.940 έχουν σημειωθεί στην περιοχή της Μαδρίτης, ενώ ακόμη 509 έχουν παρατηρηθεί στην Καταλονία και 417 στη Χώρα των Βάσκων.

Η τοπική κυβέρνηση της Μαδρίτης, μάλιστα, υπό τον φόβο της περαιτέρω επέκτασης του θανατηφόρου ιού, έχει ήδη κηρύξει την πρωτεύουσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει απαγορεύσει τις δημόσιες συγκεντρώσεις, έχει κλείσει τα εμπορικά κέντρα, ενώ έχει απαγορεύσει την είσοδο στα πάρκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει τον πλανήτη σε κατάσταση πανδημίας, καθώς τα κρούσματα έχουν υπερβεί τα 145.000, εκ των οποίων τα 5.400 έχουν καταλήξει.

Ο αριθμός των νεκρών στην ιβηρική χώρα ανέρχεται σε 136.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK