ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 30
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας προχώρησε στην απαγόρευση εισόδου όλων των πολιτών που προέρχονται από χώρες μεσαίου κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα ανακοίνωσε η Βόρεια Μακεδονία, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων με στόχο τον περιορισμό του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αποφάσισε την απαγόρευση εισόδου όλων των πολιτών που προέρχονται από χώρες μεσαίου κινδύνου εξάπλωσης του Covid-2019, στις οποίες συγκαταλέγεται και η Ελλάδα.

Ως εκ τούτου, από το βράδυ του Σαββάτου κλείνουν οι συνοριακοί δίοδοι σε Δοϊράνη και Νίκη, ενώ ανοιχτή παραμένει μόνο η δίοδος στους Ευζώνους, από την οποία θα επιτρέπεται η διακίνηση προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σ’ αντίστοιχη απόφαση προέβη και η Αλβανία, η οποία έκλεισε όλα τα χερσαία σύνορα με τις γειτονικές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και την Ελλάδα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αλβανία ανέρχεται σε 33, ενώ ένας ασθενής έχει ήδη καταλήξει. Από την πλευρά της, η Βόρεια Μακεδονία «μετράει» 14 κρούσματα.

Τρεις νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Το πρωί του Σαββάτου ανακοινώθηκε ο θάνατος ενός 67χρονου άνδρα από τη Ζάκυνθο, ανεβάζοντας σε τρεις τον αριθμό των νεκρών από τον Covid-2019 στην Ελλάδα.

Τις προηγούμενες ώρες και ημέρες, είχε γνωστοποιηθεί ο θάνατος ενός 90χρονου από την Πτολεμαΐδα, αλλά και ενός 66χρονου από την Ηλεία.  Και οι τρεις αντιμετώπισαν χρόνια ιατρικά προβλήματα.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 228, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου επιβεβαιώθηκαν ακόμη 38 νοσούντες.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
σύνορα, Αλβανία, κρούσματα, κρούσμα, ιός, κοροναϊός, κορονοϊός, Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια, Σκόπια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK