ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον προσωπικό γιατρό του Αμερικανού προέδρου, ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάστηκε για κορονοϊό και διαγνώστηκε πως δεν έχει μολυνθεί από τον ιό.

Αρνητικά βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για κορονοϊό, στις οποίες υποβλήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον προσωπικό του γιατρό.

Το τελευταίο 24ωρο υπήρξε ανησυχία για την υγεία του Αμερικανού προέδρου, καθώς αποκαλύφθηκε πως την προηγούμενη εβδομάδα είχε έρθει σε επαφή με δύο άτομα, τα οποία αργότερα διαγνώστηκαν πως έπασχαν από τον κορονοϊό.

​Σύμφωνα με τον προσωπικό γιατρό του Ντόναλντ Τραμπ, Σων Κόνλεϋ, ο Αμερικανός πρόεδρος υποβλήθηκε σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν πως ο Τραμπ δεν έχει προσβληθεί από τον ιό.

«Την προηγούμενη νύχτα, ύστερα από μία συζήτηση με τον πρόεδρο σχετικά με την εξέταση για τον Covid-19, αποφάσισε να προχωρήσει. Σήμερα το απόγευμα έλαβα τη διαβεβαίωση πως τα αποτελέσματα των εξετάσεων βγήκαν αρνητικά» δήλωσε ο Κόνλεϋ.

Οι ανησυχίες για την υγεία του Αμερικανού προέδρου ξεκίνησαν όταν ο Αμερικανός Ματ Γκάετζ, μέλος του Κογκρέσου, είχε εντοπισθεί να επιβιβάζεται στο Air Force One, το προεδρικό αεροσκάφος, συνοδεύοντας τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ λίγο αργότερα επέλεξε να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό, καθώς είχε έρθει σε επαφή με άτομο που νόσησε από τον κορονοϊό. 

Επιπροσθέτως, την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνάντηση με αντιπροσωπεία από τη Βραζιλία, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος Ζαιρ Μπολσονάρο, δύο από τα μέλη της αντιπροσωπείας διαγνώστηκαν μερικές ημέρες αργότερα πως είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Αν και στην αρχή στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης διατείνονταν πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε εξετάσεις, καθώς οι επαφές του με τους ασθενείς ήταν περιορισμένη, τελικά αποφασίστηκε να εξεταστεί, παρά το γεγονός πως δεν είχε παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα.

 

Tags:
ιατρικές εξετάσεις, εξετάσεις, COVID-19, κοροναϊός, κορονοϊός, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK