ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 01
Βρείτε μας

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα, ο Τραμπ ψάχνει επιστήμονες που αναπτύσσουν εμβόλιο για τον κορονοϊό, με σκοπό την αποκλειστική διάθεση στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει κατάσταση πανδημίας εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού σε περισσότερες από 130 χώρες και με περισσότερους από 5.800 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους, ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με πληροφορίες προσπαθεί να συνάψει συμφωνία, για την αποκλειστική διάθεση μόνο στις ΗΠΑ, ενός εμβολίου.

Όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να εντοπίσει Γερμανούς επιστήμονες, οι οποίοι αναπτύσσουν ένα πιλοτικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ώστε να αποκτήσει αποκλειστική άδεια για τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Die Welt, η οποία επικαλείται πηγή προσκείμενη στη γερμανική κυβέρνηση, ένα τέτοιο εμβόλιο θα είναι «αποκλειστικά για τις ΗΠΑ», αν και η Γερμανία προσπαθεί να παρουσιάσει τις προσφορές στην φαρμακοβιομηχανία CureVac, η οποία επεξεργάζεται ένα εμβόλιο.

Η συγκεκριμένη εταιρία, με παραρτήματα στη Φρανκφούρτη και στη Βοστόνη των ΗΠΑ, αναπτύσσει ένα πειραματικό εμβόλιο, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πολ-Έρλιχ, θυγατρικό ινστιτούτο του γερμανικού υπουργείου Υγείας, αναφέρει η Die Welt.

Στις 2 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας CureVac, ο Ντάνιελ Μενιτσέλα, εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας, είχε προσκληθεί στον Λευκό Οίκο ώστε να συζητήσει την ανάπτυξη και την παραγωγή εμβολίου κατά του κορονοϊού με τον πρόεδρο Τραμπ, τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και μέλη της αμερικανικής ομάδας αντιμετώπισης του κορονοϊού. Η ανακοίνωση δεν αποκάλυπτε αν η αμερικανική κυβέρνηση έκανε κάποια οικονομική προσφορά.

«Είμαστε πολύ σίγουροι πως θα έχουμε την ικανότητα να αναπτύξουμε ένα εμβόλιο μέσα σε μερικούς μήνες» είχε δηλώσει ο Μενιτσέλα εκείνη την περίοδο.

Ωστόσο, στις 11 Μαρτίου ο Μενιτσέλα αποσύρθηκε από τα καθήκοντα του ως εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας, χωρίς να διευκρινιστεί αν η κίνηση αυτή συνδεόταν με την συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, επιστήμονες, Γερμανία, εμβόλια, εμβόλιο, κοροναϊός, κορονοϊός, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK