ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με την «Bild», αποφάσισε το κλείσιμο των συνόρων με την Αυστρία, τη Γαλλία και την Ελβετία, σε μία προσπάθεια περιορισμού του κορονοϊού.

Το κλείσιμο των συνόρων με την Αυστρία, τη Γαλλία και την Ελβετία φέρεται να αποφάσισε η κυβέρνηση της Γερμανίας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την «Bild», η απόφαση ελήφθη, μετά την ολοκλήρωση τηλεδιάσκεψης της Καγκελαρίου Μέρκελ με τους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, όπως και με τους επικεφαλής των κρατιδίων που συνορεύουν με τις παραπάνω χώρες.

Από το κλείσιμο των συνόρων, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ το πρωί της Δευτέρας, θα εξαιρείται η μεταφορά εμπορευμάτων.

«Δεν υπάρχει κλείσιμο συνόρων, αλλά ενίσχυση των ελέγχων» έσπευσε να διευκρινίσει, από την πλευρά της, η γαλλική κυβέρνηση, αντιδρώντας στο δημοσίευμα της «Bild».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία, μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, είχε καταγράψει 4.599 επιβεβαιωμένα κρούσματα και συνολικά εννέα νεκρούς.

Από την πλευρά της, η Γαλλία είχε εμφανίσει 4.469 κρούσματα και 91 νεκρούς, η Ελβετία 1.375 κρούσματα και 13 νεκρούς και η Αυστρία 800 κρούσματα και έξι νεκρούς νεκρούς.  

Tags:
σύνορα, Ελβετία, Αυστρία, Γαλλία, κοροναϊός, κορονοϊός, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK