ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ιταλία (216)
0 0 0
Βρείτε μας

Συνεχίζεται η εξάπλωση του κορονοϊού στη γειτονική Ιταλία, η οποία κατέγραψε ακόμη 368 νεκρούς σε διάστημα μόλις 24 ωρών. Σχεδόν 25.000 κρούσματα.

Ακόμη 368 νεκροί καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία, με τη «μαύρη λίστα» του κορονοϊού στη γειτονική χώρα να αυξάνεται σε 1.809 από 1.441 το απόγευμα του Σαββάτου.

Την ίδια ώρα, με βάση την τελευταία επίσημη ενημέρωση, ο αριθμός των κρουσμάτων ενισχύθηκε σε 24.747 από 21.157 προηγουμένως.

Άλλωστε, η Ιταλία παραμένει η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και νεκρών από τον Covid-2019 στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γειτονική χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με την κυβέρνηση να έχει επιβάλει απαγόρευση μετακινήσεων, καθώς και αναστολή λειτουργίας όλων των καταστημάτων – πέραν όσων πωλούν τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα.

Στο μεταξύ, σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των νεκρών από τον Covid-2019 υπερβαίνει τους 6.000, ενώ τα κρούσματα αγγίζουν τους 160.000. Η Κίνα παραμένει η χώρα με τους περισσότερους θανάτους, οι οποίοι ανέρχονται σε 3.199 άτομα.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, το επίκεντρο της επιδημίας εντοπίζεται στην Ευρώπη, με την Ιταλία να καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό νεκρών. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Ισπανία, με 288 νεκρούς - εκ των οποίων οι 105 το τελευταίο 24ωρο.

Έκτακτα μέτρα και στην Ισπανία

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, ανακοίνωσε την κήρυξη όλη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις επόμενες 15 ημέρες.

Τα έκτακτα μέτρα αφορούν, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο όλων των καταστημάτων - με εξαίρεση τα φαρμακεία και τα σημεία πώλησης τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Παράλληλα, επιβάλλεται απαγόρευση εξόδου από το σπίτι, εκτός αν πρόκειται για λόγους εργασίας και αγοράς τροφίμων. Τις προηγούμενες ημέρες, επίσης, είχε αποφασιστεί το κλείσιμο όλων των σχολείων.

Όλα τα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

​​Αντίστοιχα μέτρα έχει ήδη λάβει η Ιταλία, ενώ η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των «μη αναγκαίων» δημόσιων χώρων, όπως τα καφέ, τα εστιατόρια και τα μπαρ. 

Θέμα:
Κορονοϊός Ιταλία (216)
Tags:
κοροναϊός, κορονοϊός, νεκροί, κρούσματα, κρούσμα, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK