07:52 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η πρόταση του Ρώσου προέδρου για διάσκεψη των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έχει γίνει δεκτή από όλα τα μέλη.

Δεκτή η πρόταση Πούτιν για συνεδρίαση των πέντε βασικών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας

Το γεγονός πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει την πρόταση του Βλαντίμιρ Πούτιν για διάσκεψη των πέντε μόνιμων χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, γνωστοποίησε μέσω συνέντευξης του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ στη Ρωσία την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τζον Σάλιβαν στην εφημερίδα Kommersant, αν και ο Τραμπ είχε προτείνει η συνάντηση των ηγετών να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας συνεδρίασης όλων των μελών του Συμβουλίου τον Σεπτέμβριο, δεν έχει συμφωνηθεί ούτε η ημερομηνία ούτε η ατζέντα των συζητήσεων.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε πως το γεγονός πως και τα πέντε κράτη είναι χώρες με πυρηνικό οπλοστάσιο, οι συζητήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στον έλεγχο των εξοπλισμών. Αυτή ήταν η πρόταση του Βλαντίμιρ Πούτιν, στη μεταξύ τους κουβέντα που είχαν στις 5 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Σάλιβαν.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πέσκοφ, είχε δηλώσει τον Ιανουάριο πως η Κίνα και η Γαλλία έχουν συμφωνήσει με την πρόταση του Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ αυτή την εβδομάδα η πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας, επίσης επιβεβαίωσε πως υποστηρίζει την εν λόγω πρόταση.

Tags:
πυρηνικά όπλα, Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, Γαλλία, Κίνα, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK