ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

O αμερικανός συνασπισμός κατά του ISIS αναχωρεί από αρκετές από τις μικρότερες βάσεις του στο Ιράκ μετά από τις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις σημειώθηκαν στην περιοχή.

«Ως αποτέλεσμα της επιτυχίας των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας στον αγώνα τους κατά του ISIS, ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ επανατοποθετεί στρατεύματα από μερικές μικρότερες βάσεις», αναφέρεται σε δήλωση του αμερικανικού συνασπισμού, σύμφωνα με το CNN.

«Αυτές οι βάσεις παραμένουν υπό τον έλεγχο του Ιράκ και θα συνεχίσουμε τη συμβουλευτική μας δράση και συνεργασία που στοχεύουν στην οριστική ήττα του ISIS από άλλες ιρακινές στρατιωτικές βάσεις» προσθέτει η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα αυτό το μήνα, δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά των στρατευμάτων του συνασπισμού κοντά στη Βαγδάτη, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτών και ενός Βρετανού υπηκόου.

Νέα πυραυλική επίθεση σε βάση με στρατεύματα των ΗΠΑ στο Ιράκ

Επίθεση με ρουκέτες σημειώθηκε κατά βάσης όπου διαμένουν στρατεύματα του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, βόρεια της Βαγδάτης, δήλωσαν αξιωματούχοι ασφαλείας του Ιράκ το Σάββατο.

Κατά τις ίδιες πηγές, μερικές ρουκέτες έπληξαν εγκαταστάσεις του συνασπισμού, ενώ άλλες έπληξαν διάδρομο απογείωσης – προσγείωσης.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση κατά της βάσης Τατζί αυτήν την εβδομάδα.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με ζημιές ή θύματα από την επίθεση.

Tags:
διεθνής Συνασπισμός, συνασπισμός, στρατιωτικές βάσεις, βάσεις, Ιράκ, Αμερική, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK