ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ιταλία (216)
0 10
Βρείτε μας

Ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία αυξήθηκε σε 349 κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών. Κοντά σε 28.000 τα κρούσματα του κορονοϊού στη γειτονική χώρα.

Περαιτέρω αύξηση εμφάνισε ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ιταλία, όπου συνεχίζεται η εξάπλωση του Covid-2019.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 349 τις τελευταίες 24 ώρες και πλέον ανέρχεται σε 2.158.

Την ίδια ώρα, τα κρούσματα αριθμούν σε 27.980 έναντι 24.747 κρουσμάτων το απόγευμα της Κυριακής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιταλία εξακολουθεί να διαθέτει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και νεκρών σ’ όλη την Ευρώπη, ενώ έρχεται στη δεύτερη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο – πίσω μόνο από την Κίνα.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε έχει επιβάλλει αυστηρά μέτρα σ΄ όλη τη χώρα, απαγορεύοντας τις άσκοπες μετακινήσεις και θέτοντας σε κατ’ οίκον περιορισμό εκατομμύρια κατοίκους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Covid-2019 έχει πλήξει πάνω από 174.100 πολίτες σε 156 διαφορετικές χώρες όλου του κόσμου, ενώ οι νεκροί αγγίζουν τους 6.700.

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότερες χώρες λαμβάνουν έκτακτα μέτρα, απαγορεύοντας τις μαζικές συναθροίσεις, κλείνοντας τους αθλητικούς, πολιτισμικού και θρησκευτικούς χώρους και ακυρώνοντας όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις.

Την ίδια ώρα, αρκετές χώρες της Ευρώπης, ανάμεσα στις οποίες η Ιταλία, η Ισπανία και η Κύπρος, έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με στόχο τον αυτοπεριορισμό των κατοίκων.

Θέμα:
Κορονοϊός Ιταλία (216)
Tags:
κορονοϊός, κοροναϊός, κρούσματα, κρούσμα, νεκροί, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK