ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 01
Βρείτε μας

Σταματήστε τα αχρείαστα ταξίδια, καθώς και τις πολλές επαφές ήταν, μεταξύ άλλων, τα μέτρα που προανήγγειλε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, σε μια ευρύτερη προσπάθεια καταπολέμησης της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Στη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, προχώρησε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Συγκεκριμένα, ο Μπόρις Τζόνσον υπογράμμισε ότι χωρίς τη λήψη δραστικών αποφάσεων, ο αριθμός των κρουσμάτων θα διπλασιάζεται κάθε λίγες μέρες. Αποθάρρυνε τις μαζικές συγκεντρώσεις από την Πέμπτη, δηλώνοντας ότι σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν, δεν θα λάβουν την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που απαιτείται και παρότρυνε, όσους μπορούν, να δουλέψουν από το σπίτι.

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, για να σταματήσουμε όλες τις αχρείαστες επαφές με τους άλλους και να σταματήσουμε όλα τα αχρείαστα ταξίδια», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, συνεχίζοντας: «Καλό θα ήταν να αποφεύγετε όλες τις παμπ, τα κλαμπ, τα θέατρα, καθώς και τις συναρθροίσεις σε όλους τους υπόλοιπους κοινωνικούς χώρους».

Οι αρχές, από την πλευρά τους, παραδέχτηκαν ότι όλα αυτά τα μέτρα θα είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αποδεκτά από τον κόσμο, αλλά τόνισαν ότι το σχέδιο θα συμβάλλει στη μείωση της εξάπλωσής του ιού. Η κυβέρνηση προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να προστατέψει το Εθνικό Σύστημα Υγείας από μια ενδεχόμενη κατάρρευσή του, ανέφεραν.

Οι νέες δηλώσεις που έκανε ο Τζόνσον σχετικά με τα νέα μέτρα έγιναν μετά τη σφοδρή κριτική που δέχτηκε τις προηγούμενες μέρες για την αργή λήψη μέτρων για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Στο νέο σχέδιο προβλέπεται

  • Άμα ένας πολίτης σε ένα σπίτι εμφανίσει συμπτώματα, τότε όλο το σπίτι πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες.
  • Πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, συμπεριλαμβανομένου και των ηλικιωμένων, πρέπει να προστατεύονται από τους υπολοίπους.
  • Όσοι ζουν στο Λονδίνο, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν έρχονται σε επαφή με άλλους πολίτες.
  • Παραπάνω μέτρα που συμπεριλαμβάνουν το κλείσιμο των σχολείων, πιθανότατα θα εξεταστούν και θα εφαρμοστούν στο μέλλον.

«Τα μέτρα που λάβαμε θα εφαρμοστούν προς το παρόν για ένα διάστημα μερικών εβδομάδων ή μερικών μηνών. Ωστόσο, μπορεί να διαρκέσουν και παραπάνω άμα είναι να περιορίσουμε τη θνησιμότητα», δήλωσε ο Κρις Γουιτυ, ιατρικός διευθυντής της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας:

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η καταπολέμηση του κορονοϊού πρόκειται για μαραθώνιο».

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, ο Μπόρις Τζόνσον παραδέχτηκε ότι αυτά τα μέτρα θα αποτελέσουν ισχυρό εμπόδιο για όλες τις επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρές, αλλά υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει οτιδήποτε είναι δυνατό για να διαβεβαιώσει ότι οι επιχειρήσεις θα έχουν τη ρευστότητα που χρειάζονται, ακόμη και αν πρόκειται για χαλάρωση του φορολογικού συστήματος.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι είναι προφανές ο ιός να έχει κάνει μεγάλο πλήγμα στη Βρετανική οικονομία, αλλά, διαβεβαίωσε ότι άμα δουλέψουμε όλοι μαζί, ο ιός θα πρόκειται για ένα σύντομο πρόβλημα.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Μέτρα, Μπόρις Τζόνσον, Μεγάλη Βρετανία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK