ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 20
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων της χώρας, απαγορεύοντας την είσοδο σε ξένους υπηκόους, πέραν των Αμερικανών.

Τις αφίξεις ταξιδιωτών από την Ευρώπη και τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου – με εξαίρεση τις ΗΠΑ – απαγόρευσε η κυβέρνηση του Καναδά.

«Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος όσων ανθρώπων δεν είναι Καναδοί πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι» ανακοίνωσε, χαρακτηριστικά, ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό.

Όπως εξήγησε, μάλιστα, το κλείσιμο των συνόρων αποσκοπεί στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στο εσωτερικό της χώρας.

Ο ίδιος ο Τριντό, εξάλλου, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, υπό τον φόβο του θανατηφόρου ιού.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε όλους τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι τους, προκειμένου να ανακοπεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των κρουσμάτων στον Καναδά ανέρχεται σε 341, ενώ ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή τους.

Πάντως, ταξιδιωτικούς περιορισμούς έχει επιβάλλει μία σειρά χώρες ανά τον κόσμο, όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν απαγορεύσει τις αφίξεις ταξιδιωτών από την Ευρώπη.

Από την πλευρά της, η Κομισιόν πρότεινε τη Δευτέρα την απαγόρευση των «άσκοπων μετακινήσεων» για τις επόμενες 30 ημέρες.

Περισσότερα σε λίγο...

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
σύνορα, ταξίδι, κοροναϊός, κορονοϊός, Καναδάς, Τζάστιν Τριντό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK