ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Την 1η Οκτωβρίου του 2021 η Ρωσία θα εκτοξεύσει διαστημόπλοιο που θα προσγειωθεί στην Σελήνη, σύμφωνα με ανακοίνωση Ρώσου επιστήμονα.

Σtην αποστολή του πρώτου διαστημόπλοιου στο φεγγάρι, ύστερα από 45 χρόνια, θα προχωρήσει η Ρωσία, με την εκτόξευση να είναι προγραμματισμένη για την 1η Οκτωβρίου του 2021, ανακοίνωσε Ρώσος επιστήμονας.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο συνάντησης του Διαστημικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Η τελευταία φορά που είχε πραγματοποιηθεί διαπλανητική αποστολή, ήταν την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, το 1976, με το Luna-24, ενώ η Ρωσία μέχρι στιγμής δεν έχει στείλει σκάφος στην Σελήνη.

«Για αυτό το λόγο, το όνομα του διαστημοπλοίου, Luna-25, συνεχίζει την αρίθμηση των εγχώριων αποστολών προς την Σελήνη του περασμένου αιώνα. Η ημερομηνία της εκτόξευσης είναι προγραμματισμένη για την 1η Οκτωβρίου, με εναλλακτική ημερομηνία στις 30 Οκτωβρίου 2021» δήλωσε ο Ίγκορ Μιτροφάνοφ, επικεφαλής του τμήματος πυρηνικής πλανητολογίας, στο Ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών, της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Σύμφωνα με ον Μιτροφάνοφ, έχουν επιλεγεί δύο περιοχές της Σελήνης για την προσεδάφιση, που εντοπίζονται στον Νότιο Πόλο της Σελήνης.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, δήλωσε πως το διαστημόπλοιο Luna-26 θα πετάξει προς την Σελήνη το 2024, για χαρτογράφηση και μελέτη της επιφάνειας. Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν, θα βοηθήσουν να καθοριστεί η σύνθεση της σεληνιακής επιφάνειας.

Tags:
Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, διαστημόπλοιο, Σελήνη, διάστημα, Ρωσία, Roscosmos
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK