21:21 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εθνική Ωκεανογραφική και Ατμοσφαιρική Υπηρεσία των ΗΠΑ, με υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ.

Ο Φεβρουάριος του 2020 ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός Φεβρουάριος που έχει καταγραφεί ποτέ, ενώ οι χειμερινοί μήνες στο Βόρειο Ημισφαίριο, από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, ήταν επίσης οι δεύτεροι πιο θερμοί χειμερινοί μήνες στην ιστορία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Εθνική Ωκεανογραφική και Ατμοσφαιρική Υπηρεσία των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ).

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι πρώτοι δύο μήνες του 2020 ήταν και αυτοί οι δεύτεροι σε σειρά πιο θερμοί μήνες, στην ιστορία των 141 ετών που καταγράφονται τα μετεωρολογικά στοιχεία.

Τον Φεβρουάριο του 2020, η μέση θερμοκρασία του εδάφους και της θάλασσας σε παγκόσμια κλίμακα ήταν 2,11 βαθμούς Φαρενάιτ παραπάνω από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα και ήταν η δεύτερη θερμότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε μετά το 2016.

Η παγκόσμια θερμοκρασία τον Φεβρουάριο του 2020 «ήταν η υψηλότερη μηνιαία θερμοκρασία χωρίς φαινόμενο Ελ Νίνιο στην τροπική ζώνη του Ειρηνικού Ωκεανού» σημειώνει η ΝΟΑΑ.

Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία σε γη και θάλασσα τους πρώτους δύο μήνες του 2020, ήταν 2.09 βαθμούς Φαρενάιτ μεγαλύτερη, από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα, συμπληρώνεται στην αναφορά.

«Οι θερμοκρασίες ρεκόρ μεταξύ Δεκεμβρίου έως Φεβρουάριο, εντοπίστηκαν στο δυτικό μισό της Ρωσίας και σε μέρη της Ευρώπης, την ανατολική Ασία, τη βόρεια Αυστραλία και σε μέρη του Ατλαντικού, του Ινδικού και του δυτικού Ειρηνικού ωκεανού» επισημαίνουν στην αναφορά τους, οι επιστήμονες της ΝΟΑΑ.

«Ωστόσο, δεν παρατηρήθηκε κανένα ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών την ίδια χρονική περίοδο» συμπληρώνουν.

Αυξάνονται οι ρυθμοί της τήξης των πάγων στους πόλους

Η κάλυψη με πάγο της Αρκτικής θάλασσας ήταν κατά 4% χαμηλότερη από τον μέσο όρο της περιόδου 1981-2010 τον Φεβρουάριο, ενώ η κάλυψη με πάγο στην Ανταρκτική ήταν κατά 6,5% πιο χαμηλή από αυτόν τον μέσο όρο, πρόσθεσαν οι επιστήμονες.

Σε έκθεση επιστημόνων μιας διεθνούς συνεργασίας που μελετά τα στρώματα πάγου, αποκαλύπτεται πως στην Γροιλανδία και την Ανταρκτική, οι πάγοι λιώνουν έξι φορές πιο γρήγορα από ότι τη δεκαετία του 1990. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτός ο ρυθμός τήξης, μπορεί να επιφέρει «17 εκατοστά ανύψωση στη στάθμη της θάλασσας μέχρι το 2100».

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, αποκάλυψε τον Δεκέμβριο πως η περασμένη δεκαετία, ήταν η θερμότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.

Tags:
Αρκτική, Ανταρκτική, Γροιλανδία, υψηλές θερμοκρασίες, θερμοκρασία, λιώσιμο πάγων, πάγοι, κλιματική αλλαγή, καιρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK