ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το σκάφος Sea Launch Commander του προγράμματος με πλωτές εξέδρες εκτόξευσης πυραύλων προς το διάστημα, έφτασε στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Στην Σλαβιάνκα της περιοχής Πριμόρσκι στην ρωσική Άπω Ανατολή, έφτασε το πλοίο Sea Launch Commander, σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.marinetraffic.com, το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι του στα τέλη Φεβρουαρίου από τις ΗΠΑ.

Το σκάφος είχε ξεκινήσει για τον προορισμό του από το Λονγκ Μπιτς κοντά στο Λος Άντζελες, στις 28 Φεβρουαρίου.

Το Sea Launch Commander αποτελεί πλωτή εξέδρα εκτόξευσης, σχεδιασμένη να εκτοξεύει στο διάστημα εμπορικά φορτία, με τη χρήση ειδικά σχεδιασμένων πυραύλων. Οι εκτοξεύσεις γίνονται κοντά στον ισημερινό της Γης.

Το σκάφος, μαζί με την εξέδρα εκτόξευσης Odyssey, είναι μέρος του προγράμματος Sea Launch, που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία μεταξύ εταιριών από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τις ΗΠΑ και τη Νορβηγία από το 1995.

Το πρόγραμμα είχε χρησιμοποιηθεί μεταξύ 1999 και 2014 για την εκτόξευση περίπου 42 δορυφόρων σε τροχιά, αν και το 2014 η συνεργασία διακόπηκε. Τον Απρίλιο του 2018, το πρόγραμμα εξαγοράστηκε από την ρωσική ιδιωτική εταιρία αεροδιαστημικής S7 Group.

Το 2019, ο επικεφαλής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, δήλωσε πως τα σκάφη του προγράμματος Sea Launch θα μεταφερθούν στη ρωσική Άπω Ανατολή, στο λιμάνι Σοβετσκάγια, για την εκτόξευση του Soyuz-5, ενός νέου πυραύλου που αναπτύσσεται από το διαστημικό Κέντρο Progress.

Tags:
Soyuz, Ρωσία, τεχνητός δορυφόρος, δορυφόροι, δορυφόρος, εκτόξευση πυραύλου, διάστημα, πύραυλος, Roscosmos
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK